Ett hälsosammare liv

elin

IMG_7548

Det var så svårt att finna bilder att på någorlunda sätt visa en skillnad (: Ni kan kika in Hårtvodden’s första och sista program så tror jag ni märker skillnad där. 

Hej på er föresten! 

Nu kommer ett inlägg som många av er har frågat efter, min lilla hälsoförändring. Jag är glad att ni också har märkt att jag blivit lite mindre så självklart kommer jag skriva om det om ni vill. Detta är inget hår-relaterat men det handlar om skönhet och välmående – om inte jag mår bra så kan jag inte göra mina kunder fina. Jag har från och med början på detta år börjat tänka mer på min kropp eller snarare hur mitt inre mår. Jag jobbar väldigt mycket och det sista jag tänker på är att äta regelbundet och mat som är bra för kroppen. Jag har liksom aldrig haft några problem med kroppen, jag kan äta vad jag vill, gluten, laktos, godis, chips eller vad som utan att min kropp säger ifrån. Det som händer är att jag går upp och ner i vikt, det är också det sista jag tänker på. Jag tror att många frisörer har samma problem? Dela gärna med er hur ni får ihop hälsan i en stressad frisörs vardag.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur jag tänker kring mitt nya liv, ni kommer till det inlägget HÄR.

Hur har jag gått till väga:

1. Jag har börjat äta regelbundet. Frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Ibland slarvar jag mellan kunder och möten men jag försöker verkligen hålla mig till dessa mål. Tidigare har jag ätit frukost, kanske hinner gå och köpa lunch mellan kund och kanske hinner hem till en middag kl 21.00 på kvällen.

2. Jag äter inte vitt ris, pasta, potatis eller skitmat. Jag har släppt snabbmat och all typ av godis, chips, allt som säljs på ett konditori och socker (läsk). På helgerna kan jag köpa en burk Cola Light, äta thaimat och popcorn. Jag äter inte rött kött och mycket vegetarisk mat.

3. Jag försöker tänka sunt förnuft i typ alla beslut jag tar. Jag trodde det skulle bli jättejobbigt att ändra maten och träningen men ingenting känns liksom konstigt. Jag är ingen person som äter endast sallad eller lever på tonfisk utan jag försöker välja bättre saker att äta bara.

4. Att förändra matvanor tar tid och det är väldigt individuellt och det är viktigt att finna en person som kan hjälpa dig genom förändringen. Jag har tagit hjälp av en tjej som heter Emelie som jag också tränar med en gång i veckan.

5. Träningen har jag aldrig fått att gå ihop. Jag har så lite fri-tid och att prioritera att träna har jag inte alls valt. Jag gav Emelie mitt schema och typ ”lycka till” att finna en lucka som passar till träning. Men för att allt ska fungera så tränar jag endast en gång i veckan och jag känner att det räcker. Det ger mig energi, resultat och när jag känner att kroppen blir mer stabil så ökar jag på (tror jag). Det gäller att finna någonting som passar en själv och i mitt liv passar det inte att träna 3-4 gånger i veckan.

6. I och med detta så märker man också hur viktig kosten är. Jag är ingen slav under maten, vill jag äta en pizza så gör jag det. Jag har inga förbud men det handlar om sunt förnuft. Är jag på middag och det serveras potatis så självklart äter jag det som bjuds. Det har varit det viktigaste för mig att finna en balans kring mat och att lära mig att stressa ner.

Jag vill att detta ska hålla och sedan januari så kan jag inte ha mina vanliga jeans längre. Jag kunde gå och köpa en skjorta i storlek 36 i helgen och jag kunde köpa M i byxor. Emelie säger själv att det har gått fort och mitt mål har aldrig varit att gå ner i vikt utan att lugna ner kroppen, finna balans och få ett regelbundet tänk kring mat och få mer energi. Tydligen fungerar detta och jag kan ändå njuta av livet samtidigt, jag trodde inte det skulle gå så smidigt som det faktiskt har gjort. Tänk att planering, sunt förnuft och lära mig att stressa ner (i ett stressat liv) kan göra så mycket. Så tänk på det hörrni att ni behöver inte gå på tunga dieter eller strikta matscheman som väger varenda mål.

IMG_7830

Såhär ser en vanlig middag ut för mig typ. Ugnsbakad färsk lax med blomkål, morötter, tomat, kål och romsås. Jag brukar göra mycket mat så jag har matlåda till lunch dagen efter. Jag slipper kuta mellan kund för att köpa lunch och jag kan sitta ner i lugn och ro och äta min matlåda på jobbet. Där har jag besparat min kropp väldigt mycket stress. Så gör matlåda kära ni ♥

 1. hejsan bästa elin! Jag har satt in hairtalk 40cm för några dar sedan. Jag är en volym junkie. Men finner det svårt att få till en volym nu när jag har löshår. Hur gör jag ? får jag tupera?

 2. hej bästa elin! Jag har för några dagar sedan satt in hairtalk (40cm) och jag är väldigt nöjd. Det enda jag har lite svårt för är att få till en bra volym I det. Med mitt egna hår tuperade jag lite. Men hur gör jag nu ? vill inte förstöra något.. Kram!! /Matilda

 3. Kattis skriver:

  Grattis till ditt nya och hälsosamma liv! Kul att du delar med dig kunskapen ☺️

 4. Petra skriver:

  Härligt inlägg! Så skönt att du känner att du mår bättre! Du inspirerar 🙂

  1. Tusen tack 🙂 Vad glad jag blir. Kram

 5. Bibi skriver:

  Ja det är nog viktigt att sköta om sig om man har sådant krävande jobb som frisör, där man skall stå, föna och ta hand om kunder hela dagarna, och dessutom vara trevlig och social. Maten såg jättegod ut. Min dileemma är öl, älskar dricka öl och det har gjort att jag blivit fet, annars älskar jag nyttig mat. När man går ner i vikt känner man sig lättare..

Comments are closed.

LOADING..