Varje centimeter räknas

God morgon! 

Igår hade jag en stressig men bra dag. Jag har mycket jobb denna vecka och idag kommer jag jobba i 15 timmar på salongen så jag har packat matlådor och frukt så jag ska klara dagen. Men igår fick jag besök av underbara Susanna från Hairtalk. Det var dags att flytta upp mitt löshår och ni kommer inte tro mig, jag klippte av 1dm på mitt hår. När jag ändå är inne på det så första gången jag gjorde en stor förändring med mitt hår var förra sommaren då jag började med Hairtalk. Jag fick rätt mycket skit för att ”jag såg ju lika dan ut som innan” vilket upprörde mig rätt mycket. För mig handlar det inte om att färga håret från svart till vitt eller ha hår till rumpan till att raka av allt hår som är den stora förändringen. Jag älskar varje centimeter på mitt hår och klipper jag av 1mm av det så räknas det som en förändring – stor eller liten.

IMG_7551

Att jag klippte av 10-15 cm av håret igår är en stor förändring för mig. Att jag gick från microringar till Hairtalk med samma längd är en stor förändring för mig. Jag tål inte att folk ska säga till mig att jag är löjlig eller nästan håna mig för att jag ser 10cm på ett löshår som en stor förändring. Kommer en kund till mig och bara tvättar håret samt fönar så är det en förändring som man får vara glad över. Även om det är mer synbar förändring att gå från svart hår till vitt hår så är den kärleken till sitt hår som bestämmer hur stor förändringen är för DIG.

IMG_7548

Anledningen till att jag klippte bort en del var för att jag ville ha en förändring och någonting som jag är väldigt glad över – oavsett hur märkbart det är. Sen är den en sak till. Jag har gått ner en del i vikt och jag känner att halva min överkropp täcks av hår, jag försvinner lite under allt hår. Jag tjatar alltid om att ett hår ska lyfta dig som person, du ska se ditt hår som en accessoar till dig själv. Nu kände jag för att lyfta mig själv lite mer (:

IMG_7580

_MG_6143

Här är mitt löshår som längst. Jag älskar den längden men jag har också älskat varje cm som klipptes av, nu till en ny frisyr för mig. Tror det kommer lyfta mig bättre (: Glöm inte att ge varandra positiva kommentarer, håna inte varandra för dom små eller stora förändringar vi gör med oss själva. Alla är olika och förändringar på bilder ska inte vara underhållning, det ska vara kärlek till sig själv. Tack Susanna för att du får mig att se flawless ut och Hairtalk Extensions som alltid levererar bra löshår . Älska förändringar med hash-taggen #varjecmräknas så lyfter vi varandra.

 1. Hej Elin,
  Jag känner igen mig i det du skriver om. Jag var själv hos en frisör i veckan och slingade upp håret rejält och fick hela håret tonat i en kall nyans, något jag aldrig tidigare testat. Mina färger i ansiktet blev annorlunda och det blonda gick längre upp på min tidigare utväxt, för mig var detta ett otroligt lyft! DOCK har ingen i min omgivning märkt detta, en sån där ytterligare sak som grämer en, jag har ju gjort en tokstor förändring och gått från varma till kalla toner! Ser ni inte skillnaden?! Kan jag känna… 🙂 Helt rätt att vi ska överösa varandra med mer positivitet, och vad kul att du delar med dig av din förändring! Vad fin du blev 🙂

  Jag vet att det är svårt att låta pikar passera, men du ska verkligen inte behöva be om ursäkt eller använda dig av eventuella motargument för att du ska känna att det är OK att lägga upp DIN stora förändring. (en typiskt egenskap från en väldigt ödmjuk/snäll människa) Stå på dig, you rock!!

  1. Tusen, tusen tack för din underbara kommentar 🙂 KRAMAR <3

 2. Malin skriver:

  Hej Elin!

  Åh vad fint det blev! Jag har långt hår ner till hövten och funderar på att klippa av ganska mycket. Skulle vilja sälja mitt hår och undrar om du vet hur det fungerar? Hur mycket behöver jag klippa? Helst skulle jag vilja klippa 20 cm men kan kanske tänka mig att klippa 30cm. Jag har tyvärr slingat håret en gång för länge sedan, tror du att det gör något om man ska sälja det? Håret är väldigt tjockt med bra kvalité. Inga kluvna toppar 🙂

  Din blogg är så bra!
  Kramkram<3

 3. Nadja skriver:

  Ditt hår ser alltid lika flawless ut och bra formulerad text, förändring stor som liten är väldigt individuell! Det har synts på dig att du tappat i vikt (kollar tvodden alltid) men vill bara säga att du är precis lika fin nu som då! Viktigast av allt är väl ändå hälsan- så hejja dig! Kram

  1. Tusen, tusen tack för din kommentar ❤️ kram

 4. Alice skriver:

  EXAKT! Som tex när kunderna klippt topparna och färgat botten för att dölja det grå, med fyra veckors mellanrum. Dom känner sig så bedrövliga innan och som royalty efter. MEN ingen ser att dom gjort något. Då kan dom bli lite ledsna för att ingen märkt något eller ifrågasatt varför dom lägger så mycket pengar som inte syns. Det är väl precis som att ha snygga underkläder. Ingen ser dom men man KÄNNER SIG helt annorlunda.
  Bra att du lyfter detta!
  PUSS

 5. Lika fin som alltid! 🙂 Jag älskade dock det jätte långa du hade, jag själv är väldigt rädd om mitt långa hår så jag förstår absolut vad du menar. 1dm för mig är en väääldigt stor förändring, det vet jag inte om jag hade vågat göra idag! Modigt gjort av dig! Älskar din blogg!

  1. Tusen tack fina du ❤️ kramar

Comments are closed.

LOADING..