Skillnaden på frisörprodukter och ”vanliga” hårvårdsprodukter?

Hej på er!

Idag tänkte jag ta upp en sak som många undrar över. Faktiskt har jag med mycket sökning, pratat med personer som är insatt i detta ämne tagit fram svaret på vad som är skillnaden mellan hårvårdsprodukter vi köper hos frisören (Professionella) samt dom hårvårdsprodukterna vi köper i dagligvaruhandeln (T.ex från Ica, Coop). Den egentliga skillnaden är att dom primära råvarorna hamnar i dom proffsionella produkterna och dom sekundära råvarorna hamnar i dagligvaruhandelns produkter. Jag ska förklara nedan: 

Som mycket annat vi handlar så gäller även samma regler inom skönhet/hårvård. Det är många som tycker att Fruktis-schampo fungerar bättre än ett Redken schampo t.ex, sen vissa som aldrig skulle ens gå förbi hyllan med schampo på ICA. Men ska vi ta detta från början, steg 1:

IMG_6684

Vad är skillnaden då?

– Om vi tar t.ex Loreal, Schwarzkopf och Wella. Dessa tre märken är väldigt stora och ledande inom hårvård idag och dom har produkter som säljs i dagligvaruhandeln samt har dom produkter som kallas Professionals som frisörer använder och som finns till försäljning på salongerna. Dom har även hårfärger och styling som säljs på olika håll.

Då tänker man säkert att det är ju samma märke fast det skiljer ca 200 kr mellan produkterna? Vad är det som gör att produkterna skiljer sig så mycket från varandra egentligen? Då ska jag ge er ett exempel:

” Vi tänker oss en lastbil med apelsiner: En lastbil från Spanien med apelsiner är på väg upp till Sverige. Lastbilen ska till en fabrik som ska göra riktigt god apelsinjuice. Det är en lång färd och vissa apelsiner blir lite skadade, vissa är lite för gamla, vissa är mögliga, vissa är lite för mogna och vissa apelsiner är i toppklass. Lastbilen kommer till fabriken och apelsinerna ska sorteras, dom sorteras i olika högar och nu ska det bestämmas vilken hög som ska till vad”.

Vart tror ni dom toppklass apelsinerna tar vägen? Vart tror ni dom lite skadade och sargade apelsinerna tar vägen?

1. Fabriken ska alltså göra en lyxig apelsinjuice till ECO handeln
2. Fabriken ska också göra en lite billigare variant som ska säljas på t.ex Ica, Coop mm.

Alltså dom apelsinerna som har högst kvalité blir det toppklass apelsinjuice utav och dom apelsinerna som kanske har tappat vitaminer och inte är så pigga blir det en billigare variant utav. Apelsinerna kommer från samma gård, samma lastbil, samma transport och dom tillverkas i samma fabrik men skillnaden är KVALITÉN.

Där har ni skillnaden mellan produkterna. Topp kvalité ämnena hamnar i frisörprodukten och dom lite sämre ämnena hamnar i dagligvaruhandelns-produkter. Jag vill inte gå in på specifika ämnen idag för det kommer ni inte förstå någonting utav utan jag ville ge er någonting så ni förstår skillnaden, på riktigt. Sen kan man prata om denna fråga hur mycket som helst. Dom professionella produkterna har även bättre kvalité på alla ämnen, dom innehåller t.ex inte lika mycket vatten och dom innehåller ämnen som faktiskt ger håret kärlek. För det är väl det som är meningen?

På tal om det, hur reagerar egentligen håret när man t.ex schamponerar håret med ett Fructis schampo där större delen innehåller vatten? Hur stor skillnad gör det för håret? Vad händer i håret när vi använder hårvård från dagligvaruhandeln? Alla dessa punkter kommer jag ta upp i nästa inlägg om detta, ni kommer nog få er en  tankeställare. Vi börjar med detta inlägg så jag inte skriver en bok för er. Så håll ut till del två kommer, det inlägget kommer göra så att ni aldrig mer vill använda ett Glizz schampo igen…

produkter

 1. Sara skriver:

  Hej! Har ännu inte fått läsa ditt inlägg om varför man inte ska använda produkter i vanliga dagligvarubutiker 🙂

 2. Hej, Jätte bra inlägg och vill gärna läsa nästa också men kan inte hitta den. Vill du länka den, antingen här eller till mig på mejl? hade varit kanon då jag gärna vill hänvisa till din information till en rapport jag ska skriva imorgon i skolan, om det är okej? Ser fram emot svar! 😀

 3. Linda skriver:

  Dementa frågan kämpar vi på apotek också med. Brukar förklara det som att H&S bara torkar ut hårbotten och inte behandlar. Typ som skillnaden silikonolja och arganolja.

 4. pauline skriver:

  Vänta på del 2 nu!

  1. Den är på gång, var en del fakta som jag ville få rätt så den är på gång 🙂 rätt ska vara rätt!

 5. Johanna skriver:

  När kommer del två?

  1. Den är på gång, jag ville få svar på lite kemi-frågor innan jag postar inlägget så det är påväg 🙂

Comments are closed.

LOADING..