Mirakelpiller för håret, fungerar det?

Hej elin! Kan inte du ta upp detta med hårväxt piller som många marknadsför falskt? Du som ändå är insatt i detta vet ju hur grunden ser ut, och att dessa endast är tillskott EJ mirakelpiller som kommer förvandla ditt sval från page till svank under 1 månads tid. Ser många på youtube och bloggare som får betalt för att gå ut med falsk info endast för att tjäna pengar vilket är så himla trist.

 Hej!

Jo men självklart. Det finns miljoner olika sortens hårpiller som ska göra håret tjockare, växa snabbare och reparera håret. Jag har aldrig trott på någonting som har med piller att göra, är väldigt skeptisk. Men denna fråga går att diskutera i oändlighet men jag tycker att man ska tänka till lite extra.

Hår är död vävnad och det är inte direkt att vitaminerna kryper ut på hårstrået direkt. Har man kluvna hårtoppar som man vill reparera så är det endast klippning som gäller. Kroppen mår bra utav lite extra vitaminer men om du kollar på en vanlig multivitamin-burk från Ica för 70kr och en burk med ”hårpiller” från hälsokosten för 300-400 kr så är innehållet med vitaminer typ den samma.

 • Allt hår växer inifrån och vi måste må bra, äta en hälsosam kost och stimulera hårbotten (med t.ex massage) för att man ska få bra blodcirkulation i hårbotten.
 • Vissa som ätit kosttillskott för håret i 1 år ungefär märker skillnad. Det är håret som växer ut från den dagen du börjar med hårpiller som kommer påverkas.
 • Så för att få ett tjockare svall så måste du äta hårpiller varje dag i 5 år. En burk t.ex Silicea kostar ca 300 kr och ett paket räcker i 60 dagar. På ett år blir kostnaden 1800 kr och på 5 år 9000 kr. Det jag vill komma fram till att detta är ett genialiskt marknadsförings-tänk från företagen.
 • Sen tror jag också att det fungerar på vissa människor och vissa inte – jag har hört båda delarna. Jag hade en kund som tappat jättemycket hår efter en graviditet och hon började äta extra mycket Biotin och Zink (separat). Efter några månader kände hon massor med småhår från hårbotten, hon kände att det fungerade. Men tänk såhär: Håret växer 1cm i månaden och håret hade växt precis lika mycket utan vitaminerna men skillnaden är att vitaminerna kan göra håret starkare och friskare när det växer ut.

Jag själv har prövat som längst i 4-5 månader och jag ska vara helt ärlig, jag märkte ingenting. Man vill så gärna tro och hoppas att det ska fungera men jag tror faktiskt att kroppen ska få sköta sitt eget maskineri. Ät en bra kost, ät extra vitaminer – men gör det för kroppen och hälsan. Drick mycket vatten och massera hårbotten 1 minut extra i duschen eller varje kväll innan sovdags. Dom där 9000 kr kan du lägga på betydligt roligare saker, eller hur?

PS. Sen vill jag också inflika att tro inte på allt som skrivs på Facebook, reklam-banners eller hos bloggare. Vissa bloggare försörjer sig på att rekommendera produkter, oavsett om dom fungerar eller inte. Tänk logiskt, det gör jag alltid!

Hoppas du fick svar på din fråga

DSC_0251

TIPS: Massera in naturlig kallpressad argan olja innan din hårinpacknings-kur. Låt sitta 1-2 timmar och sedan tvätta håret som vanligt. Det kommer hårbotten älska.

 1. Philip skriver:

  Jag är man och hade väldigt torr hårbotten, köpte ingen dyr produkt utan testade Biotin B7 samt Zinktillskott. Till det tar jag Omega 3. Antagligen hade jag ett underskott på något av dem pga tunnhårighet. Jag har fått ett starkare hår, mer glansigt och jag kan dra en kam igenom håret på morgonen utan att jag tappar något. Huruvida det ökar i volym återstår att se, men kvalitén på håret är bättre, inget snack om saken. jag har även mjukare lenare hud, bättre naglar. Alla kvinnors dröm med andra ord. 😉

  På 2 månader märkte jag skillnad är värt att tillägga.

 2. Så bra inlägg🙌🏽Ville bara säga det.

 3. Väldigt bra inlägg, kanske första bloggare som inte rekommenderar dyra piller som första hjälpen. Jar tror inte på mirakel heller 🙂

 4. Helena skriver:

  Hej, ett gammalt inlägg men kände ändå att jag ville kommentera. Vad jag förstår har de flesta fint hår under graviditeten och tappar mycket efteråt. Sedan återhämtar det sig. Funderar på om det inte var den naturliga återhämtningen som kom igång och inte pillren som verkade.

 5. kanske man skall köpa den där oljan

Comments are closed.

LOADING..