Hej då ”Ombre” – Välkommen ”Ecaille”

Ecaille

 

Ni hörde rätt, nu är det dags att välkomna en ny trend inom hårfärg. Jag håller på och jobbar på andra inlägget om hårtrender och jag kände att denna hårfärg behövde ett eget inlägg. Jag älskar Ombren och den kommer fortsätta vara hetare än någonsin i höst/vinter. Men det har som sagt kommit upp en ny trend, säg välkommen till:

Ecaille: 

– Fråga mig inte hur man uttalar det men det är är ett franskt ord. Denna trend är mer en teknik som yrar runt, det är en blandning utav balayage (länk), ombre och ljusa slingor. Tanken är att man ska vara lite mörkare i botten än sin egna ton och lite ljusare på längderna, precis som en Ombre men hela färgningen ska gå ihop. Inga skarpa kanter, tonerna ska som sagt gå ihop och i frampartiet skall det finnas tunna, tunna ljusa slingor som ramar in ansiktet.

elin

Denna teknik gör att vi kan jobba med alla hår, mörk till ljus. Vi kan få in mer nyanser, djup och kontrast i tonerna. I en Ombre jobbar vi mycket med kontraster (mörkt och ljust) men nyckeln med denna trend är dom tunna, tunna, ljusa slingorna som man ska blanda in och rama in ansiktet med. Om ni kollar på bilderna (ovan) så har vi supersnygga Jessica Alba som briljerar med denna teknik:

– En bottenfärg som går endast 3-5 cm från botten. 
– Tunna ljusare slingor som börjar från (punkt 1). 
– Topparna är mycket ljusare än botten, där har vi en stor likhet med Ombre såklart.
– Alla toner är väldigt djupa. Denna carmel, sotiga och guldiga ton är helt magsikt. 
– Det handlar om GLOW, SHINE och håret ska skina som aldrig förr. 

PS: En Ombre och en Ecaille ska inte blandas ihop. Gör inte håret för ljust, det ska inte vara någon som helst linje eller övergång som syns mellan färgerna och en Ecaille ska vara en väldigt, väldigt, väldigt naturlig hårfärg med fokus på att rama in ansiktet och att matcha ansiktstonen med tonen på din hårfärg.

Massor med glow, shine och bronziga toner – HEJ HÖSTEN!

ec

  1. Annie skriver:

    Känn av vad andra har på sig! Jag jobbar på kontor och skulle aldrig ha shorts. Däremot kan jag ha en slappare byxa + linne varma dagar. Men då har vi typ obefintlig dresscode skulle ex aldrig besöka vårt huvudkontor i sådana kläder.

  2. Annie skriver:

    Måste bara lyfta hur mycket jag gillar din inställning! Vissa frisörer verkar helt avråda från allt som sliter, men vad är vitsen med att ha ett långt hår om man bara ska låta det hänga naturellt och aldrig få göra i ordning det pga slitage-risk? håller med dig, så länge man tar hand om håret med rätt produkter är det ingen fara! Kram Annie

  3. Min fråga ovan om bild eller länk till bild gällde alltså till svaret till Isabelle där du skrev att det är jättesnyggt på blonda 🙂 (Tryckte på ”Svara” på ditt svar men det kom som en helt egen fråga).

  4. vad synd, hoppas du iframtiden kan göra det!

  5. Ååh! 🙂 Kaaaan du inte lägga upp eller länka till en bild på en sådan?

Comments are closed.

LOADING..