Välj bena som passar till din ansiktsform

Att vi ska välja rätt frisyr till våran ansiktsform är viktigt men det gäller även benan. Det finns vissa riktlinjer på vad som passar bäst i men jag kör lite olika ändå, det är precis som man känner sig. Jag ska uppdatera er lite mer angående detta.

roundface

1. Runt Ansikte
– Har man runt ansikte (som mig själv) så ska man tänka allt eller inget. Antingen har du en mittbena eller en djup sidbena. En djup snedbena kommer få dig att se längre ut och en mittbena kommer slanka ut sidorna.

sq

2. Fyrkantigt ansikte
– Oftast så vill man mjuka upp ”hörnen” och det gör du bäst genom att bära en sidbena. Oftast tycker jag det är snyggast att klippa en lätt och luftig lugg.

oval

3. Ovalt ansikte
– Grattis och välkommen till no limits. Har du denna form på ditt ansikte så kan du bära vilken bena som helst och kommer passa så bra i det.

heart

4. Hjärtformat ansikte
– Denna ansiktsform tycker jag bäst om. Den har lite av allt och väldigt tilltalande. Jag tycker att sidbenan passar bäst även här, eller så kan man satsa på en bena mellan din vanliga mittbena och sidbena.

diamond

5. Diamant ansikte
– Sidbenan tar bort fokuset från mitten av ansiktet så det skulle jag satsa på. Ett bra tips är också att sätta håret bakom ena örat så dom fina kindbenen kommer fram.

pear

6. Päronformat ansikte (även kallad triangeln)
– Denna ansiktsform är väldigt vanlig faktiskt. Här han man oftast låg och kort panna, hårfästet sitter lite längre ner och man är bredare i käklinjen. Viktigaste är att du hålla håret vid liv, lockar, svall och textur är A&O. Det gäller också att skapa bredd runt pannan och kindbenen så en mittbena med en kort delad lugg är ju som hittat. Rundföna luggen för att skapa textur och lyft.

För dom som älskar luggar och har päronformat ansikte, GRATTIS.

 1. Jihan skriver:

  Hej
  Jag satte fet i min ansikte men jag är inte så nöjed har blivit för tjock jag vill bli smal
  Vad ska jag göra hjälp
  Tack

 2. Det är verkligen inte samma sak tycker jag. Jag har mycket smalt och avlångt ansikte, och tex mittbena får mitt ansikte att se ännu längre ut,som jag fastnat mellan hissdörrar… Volym och snedbena funkar! Mer tips för avlånga (långt från ovala) ansikten tack!

 3. bec skriver:

  Hej!
  Om man har en hög panna vad ska man satsa på då?

  1. Hög panna så kan man satsa på lugg eller snedbena som faller lite ner mot pannan 🙂 Kram Elin

 4. Sara skriver:

  Jag saknar en ansiktsform; avlångt! Jag har ett avlångt och smalt ansikte. Vad passar man i då?

  1. Det är samma som ovalt ansikte 🙂

 5. Kul att detta inlägg kom, jag har precis bytt bena. Haft snebena sen typ lågstadiet till mitt runda ansikte men mittbena sen en vecka tillbaka 🙂 trivs jättebra! Men tycker att det kräver lite fix för att inte känna mig som tjejen i the ring…

  1. Haha vad roligt 🙂 Det tar ett tag att vänja sig, det är så snyggt med mittbena.

Comments are closed.

LOADING..