Hållbara lockar för tunt/fint hår

Hej Elin!! Vilken inspiration du ger måste jag först säga!
Min fråga hör inte riktigt ihop med detta inlägget, men visste in om jag skulle få svar om jag svarade på ett inlägg som är äldre. Men jag inskaffade en GHD curve 32 mm som du pratat så gott om. Jag har väldigt tunt och fint hår som går ner till under brösten precis. Jag fick inte mina lockar att hålla alls…så fort jag kammade ut håret va dom så gott som borta. Tror det beror på att jag använde för mycket produkter (leave-in, olja, värmeskydd, volymlotion, förtjockninglotion och en mousse i sprayform för rötterna samt en curl hold spray från gud), Jag volymfönade innan jag började locka. Vilka produkter bordet jag ta bort ev lägga till för att få dom att hålla? Är väldigt rädd för att förstöra mitt hår så därför jag använder så mycket produkter tror jag… så vad är bäst för ett tunt och fint hår? (Väntade även en kvart för lockarna skulle svalna innan jag kammade ur) Tacksam för svar!!

Hej du!

Tack så hemskt mycket, roligt att du kikar in här.

Det är väldigt svårt att få ett tunt/fint hår att hålla när man stylar ett sådant hår. Först och främst så är grunden väldigt viktig, helt rätt att du använder bra produkter men det gäller att inte använda för mycket. Lägger man i för tunga produkter och för mycket så ger det en motsatt effekt och man kanske till och med måste tvätta om håret. Jag tycker att:

1. Använd värmeskydd, leave-in spray samt förtjocknings spray i handdukstorkat hår. Använd gärna produkter som är i sprayform, lotion och krämer är för tunga för ett tunt/fint hår.

2. Föna håret upp och ner, du behöver inte volymföna med borste.

3. Dela upp håret ordentligt och börja locka. Ta det lugnt, låt håret bli varmt och när du drar ur locken från tången: fångar du upp locken och fäster den med ett clip mot botten och låt svalna. Har en video där jag visar precis hur man gör (se nedan).

4. När hela håret är upp-pinnat på clipsen så sprayar du saltvattenspray eller waxspray och låter håret svalna tillsammans med produkten.

5. Borsta inte ut håret utan använd bara fingrarna och avsluta med waxspray.

KLART!

Här visar jag hur jag lockar ett tunt/fint hår!

Här visar jag hur du pinnar upp håret på clips så lockarna håller sig hela kvällen.

 1. Ellie skriver:

  Hej Elin!
  Har rätt tunt hår, med naturligt fall och lite vågor och lockar. Älskar när håret är riktigt fint lockat, och när jag får det lockat hos frisören så håller lockarna(så det ska ju gå!!!) men när jag gör det själv är det omöjligt. Använder inte mycket produkter efter dusch, bara en spray som har flera effekter i samma spray(bla värmeskydd). Har lockat i sektioner och pinnat upp, väntat och sen kammat väldigt försiktigt som jag sett i dina videor men en timme senare finns där inga lockar kvar. Vad kan jag göra? Så tråkigt att försöka gång på gång och så blir det bara dåligt. Hjälp!!

 2. P skriver:

  Hej Elin! Snälla du kan du inte tipsa om lite produkter för färgat hår? Har färgat håret och vill behålla färgen så länge som möjligt, finns det något speciellt bra schampo som fungar? Vilka värmeskydd och styling tillbehör är bäst till färgat hår? Så ett inlägg eller ett svar på min kommentar hade verkligen varit toppen! 😀

  1. Hej!
   I varje serie på marknaden finns det produkter som är anpassade för färgat hår, det är bara att välja och vraka. Satsa på en leave-in produkt som är värmeskyddande och fuktgivande samt en argan olja. För att en hårfärg ska hålla gäller det att återfukta håret och minimera slitage så som värmeverktyg och borstning utav håret. Lycka till 🙂 Kram Elin

 3. Maria skriver:

  Hej Elin! Snälla du kan du inte tipsa om lite produkter för färgat hår? Har färgat håret och vill behålla färgen så länge som möjligt, finns det något speciellt bra schampo som fungar? Vilka värmeskydd och styling tillbehör är bäst till färgat hår? Så ett inlägg eller ett svar på min kommentar hade verkligen varit toppen! 😀

 4. Frida skriver:

  Hej!
  Jag har också problem med att lockarna inte riktigt vill hålla i mitt långa hår. Har du något tips på någon bra läggningsvätska eller liknande? Har hittat en budgetvariant på matvarubutikerna men den innehåller så mycket alkohol och jag blir osäker på om det är så bra att använda i kombination med värmen från en locktång…?

  Tack på förhand!

 5. Olivia skriver:

  Hej Elin! Köpte GHD curve, wave wand för någon vecka sen men har inte riktigt fått till det innan. Testade detta igår och för första gången höll lockarna(även tills idag!). Jag har dock inget Waxspray, vilket rekommenderar du?
  Jag har fina, tunna hårstrån men ändå tjockt hår.

Comments are closed.

LOADING..