Maple Wood Brushes

IMG_0021

Vilken underbar eftermiddag jag har haft. Jag fick chansen att träffa och bli stylad utav den legendariska och fantastiska Johan Hellström. Ni som inte vet vem Johan är så är det Björn Axéns VD. När jag fick förfrågan så blev jag väldigt glad, vi alla har någon som man ser upp till och Johan är en sådan person för mig. Han har blivit väldigt framgångsrik utav hård jobb, passionen för yrket och en väldigt duktig affärsman.

Jag har testat några få produkter från Björn Axén tidigare men idag fick jag verkligen mer kött på benen. Jag var alltså inbjuden på grund utav att Björn Axén har kommit ut med helt nya borstar. Ni vet hur mycket jag älskar att volymföna håret och vem har inte en borste i handväskan?

DSC_0214

Dom lanserar alltså sex lyxiga borstar som ska passa alla behov. Det som jag tycker är väldigt bra är att borstarna är väldigt genomtänkt gjorda och har märkningen FSC-certifierat. Borstarna är i naturlig svinborst och joniserade nylonstrån för att få det där lilla extra som man vill få ut av en borste. Dom har en keramisk yta på borsthuvudet så att värmen fördelas jämt under föningen. JAG ÄLSKAR DOM, nu ska mina kunder få ännu mer svall.

IMG_0001

När jag kom in så blev jag väldigt professionellt bemött och bjöds på en magisk kaffe och bubbelvatten. Johan gick igenom vad vi skulle göra med mitt hår, gjorde en analys utav mitt hår och sedan fick jag en härlig tvätt utav Johans assistent. Efter det så fick jag en genomgång om dom nya borstarna och sedan applicerade Johan produkter i mitt hår.

DSC_0235

Jag gillar när håret känns luftigt, mjukt och fylligt. Jag tycker inte om att ha så mycket styling i mitt hår så därför valde Johan att applicera The Legacy – Smoothing Milk tillsammans med Björn Axén – Argan Oil i handdukstorkat hår. Han sprayade även i lite root-lift i botten för lite mer lyft. Sedan fönade han mitt hår ca 70% torrt och började volymföna, ni förstår inte hur lyxigt detta var – jag förstår varför människor går till frisören.

DSC_0242

När Johan var klar så sprayade han i en spray som gjorde att mitt hår lyfte från skalpen. Den heter Björn Axén – Texture & Volume Dry Spray som är en torr, vårdande finishspray (ej torrschampo) – magisk.

DSC_0238

IMG_0002

Såhär ser borstarna ut och kostar 360-380 kr och finns bland annat hos Kicks eller Åhléns. Ni kommer nog få se dessa borstar mycket på bloggen framöver, nu kommer ni kunna volymföna som bara den hemma.

IMG_0009-2

In action. Jag hade verkligen så trevligt!

IMG_0022

Tack så hemskt mycket Johan Hellström, Björn Axén för en väldigt trevlig eftermiddag! Jag intervjuade även Johan och ställde sju stycken frågor som jag verkligen tror att ni kommer uppskatta. Den intervjun kommer komma upp i dagarna, det vill ni inte missa (:

 1. Så himla snyggt ditt hår är! Blir lite avis 🙂 nu till min fråga: Jag har en fråga angående kallvatten, du säger ju att man kan använda kallvatten istället för balsam. Men hur använder man då kallvattnet? Och ska de vara kallt eller iskallt? Jag menar, ska man bara skölja genom håret snabbt eller skölja det tills håret blivit kallt helt genom efter en varm dusch?
  Tack för en grymt inspirerande blogg!
  Kram 🙂

  1. Tack så mycket 🙂 Jag brukar skölja med slangen fram och tillbaka lite snabbt. Iskallt eller kallt är vilket som. Kram E

 2. Jenny skriver:

  Är borstarna lika bra som Mason Pearl? Hade tänkt köpa en sådan men dessa är ju mycket billigare.. 🙂 kram!

  1. Oj vad svårt. Men jag tycker Mason Person är bäst men dessa borstar är minst lika bra 🙂

 3. Hej igen Elin,
  Tack för svaret! Jag blev lite klokare, men ändå inte helt, eftersom jag hittar många av Kicks & Åhléns produkter även på Ica eller Coop (fast ofta till olika priser). Men nu har jag koll på skillnaden vad gäller Axén-produkterna i sig och jag gissar att du menar att det finns både riktigt dåliga ”konsumentprodukter” och några som är riktigt bra. 🙂 Och du får jättegärna komma med fler tips på bra Åhléns och Kicks-produkter framöver, för oss som gärna försöker blanda lite, för att tillgodose både plånbok och hår. 😉
  Kramar tillbaka!

  1. Absolut, you got it 🙂 kram E

 4. olivia skriver:

  Kostar alla borstar 360-380kr eller är det bara 1 borste som kostar 360-380?????

  1. Nej en borste kostar 360-380 kr 🙂

 5. Hej,
  Men nu blir jag förvirrad. Du brukar ju skriva att konsumentprodukter från typ Kicks, Åhléns eller mataffären inte är bra för håret; att man bör köpa salongsprodukter från sin frisör (eller på nätet)? Gäller inte det dessa? Vilka fler märken från vanliga affären är helt okej kvalitet att använda?
  Mvh, Rebecca

  1. Hej 🙂 jag har tipsat om billigare produkter många gånger innan som kan köpas på Kicks och Åhléns. Sen är är The Legacy serien från Björn Axén en dyrare och lyxigare serie än dom vanliga från samma märke. Det är flaskorna man köper från Ica, Coop mm som är big nono. Kram Elin

Comments are closed.

LOADING..