Frågor och Svar

1.Klipper du killar med? Hade varit kul att se bilder på det med
2.Har du bytt salong till Bangs?
3. Hur ofta gör du bokföring? Har du en hel dag till det eller gör du lite varje dag? Något tips för att underlätta bokföringen?
4.Vad tycker du om Lanzas produkter?
5. Du är en stor inspiration till kunder såväl som frisörer! Keep up the good work!

Svar:

1. Jag klippte jättemycket killar förr men jag tycker att det inte är så roligt och jag har en större passion för hårfärg. Idag har jag kanske 5 killar som går regelbundet hos mig. Det är kunder som gått hos mig i flera, flera år och det är väldigt kul när dom kommer.

2. Nej. Vanity Studios som jag jobbade på innan köptes utav Salong Bangs, så jag jobbade med Bangs gänget i två månader ungefär. Men jag valde att byta för att jag kände att konceptet inte passade mig och mitt varumärke.

3. Jag skickar in allt till min underbara revisor som gör allt åt mig. Jag har inte tid och jag tycker det är så tråkigt så dom pengarna som jag lägger varje månad på att få hjälp är SÅ värda. Det är mycket som kan gå fel och det tar lång tid så mitt tips är att få hjälp.

4. Jag tar nog aldrig riktigt tyckt om Lanza’s produkter tyvärr, dom har helt enkelt aldrig fallit mig i smaken.

5. TUSEN TUSEN TACK <3

2. Hej! Jag undrar om man kan färga håret när man är gravid?

Svar: Det har varit mycket snack om denna fråga men jag anser att det inte är någon som helst fara att färga håret när man är gravid. Idag jobbar nästan alla professionella frisörer med oljebaserade och ammoniakfria färger, toningar och blekningen är skonsammare än någonsin. Det är betydligt värre för frisörer som är gravida, att stå upp hela dagarna och vara kring kemikalier 8 timmar per dag skulle jag se som farligt. Jag har sagt det att om jag ska ha barn så kommer jag inte jobba mycket alls i salong under min graviditet, det finns studier som visar att frisörers barn har mycket lättare att få astma eller andra problem.

3. Bör man tvätta håret en gång i veckan även om det inte är fett? Efter en vecka behöver jag fortfarande inte använda torrschampo

Svar: Men vad lyxigt, grattis. Nej du behöver inte men för hårbottens skull så skulle jag nog tvätta håret en gång i veckan. Få bort smuts, olja från hårbotten och produktrester oavsett om håret känns fräscht.

4. Hej, jag får alltid stripigt hår, spelar ingen roll om det är nytvättat, fönat osv. finns det produkter eller nått liknande som kan hjälpa?

Svar: Lite svårt att bedöma när jag inte vet hur ditt hår ser ut men utav erfarenhet så är nyckeln till ett fylligt hår klippningen. Har man ett stripigt hår som är svårstylat så beror det oftast på att håret saknar spänst och spänst bygger man utav en bra klippning. Att bara klippa topparna längst ner på längden gör inget hår rättvisa. Mitt tips är att gå till en frisör som klipper igenom ditt hår, du kanske måste kapa lite på längden för att få tjocklek. Annars är förtjocknings spray/lotion ett väldigt bra tips och sedan föna håret med en rundborste för att produkten ska ge effekt.

DSC_0069

Dom här två produkterna från Kevin Murphy är riktigt bra!

5. Hej Elin! Vilken grym blogg du har! Jag har precis hittat hit, och vilken inspiration du ger!
Jag studerar och tycker att det är lite för dyrt för mig i nuläget att färga håret hos en frisör. Därför undrar jag om du kan tipsa om någon toning som är lätt att få tag på för oss som färgar håret hemma. Det vore guld värt!

Svar: Tack snälla du, kul att du gillar den – välkommen. Jag är emot all hemmfärgning, tyvärr. Mitt tips är att se ett frisörbesök som en investering. Lägg undan pengar varje månad, dela upp klippningen och färgningen. Klipp håret ena månaden för t.ex 500 kr (beroende på vilken du frisör du väljer) och sedan lägger du undan 500 kr varje månad i tre månader så har du samlat ihop 1500 kr (beroende på frisör) så kan du gå och färga håret. Färga en hårfärg som håller i tre månader så slipper du gå så ofta.

Att dricka två drinkar på en uteservering idag kostar lika mycket som en klippning, att gå ut och äta mat en kväll kostar lika mycket som en klippning och en tjocktröja på Zara kostar lika mycket som en klippning. Jag förstår att alla inte har råd att gå till frisören men för mig handlar det om vilket köp som helst. Man får prioritera vad man tycker är viktigast och vad man vill lägga sina pengar på. Jag vet så många tjejer som lägger pengar på Chanel väskor, Acne-skor och dyra kläder men väljer att köpa en trött box-färg från Kicks och lägger i håret just för att dom inte tycker det är värt att lägga pengar på frisörbesök. Inget fel med det men vill man ha fint hår så ser man till att lösa vägen dit.

elindamerna

 

 1. Ida skriver:

  Hej Elin!

  Försöker följa ditt tips att bara tvätta håret en gång i veckan, men trots att jag gör det så blir mitt hår fett dag 2 och sedan hjälper knappt torrschampo. Tvättar jag de varannan dag blir de ännu värre. Använder oftast volymschampo då jag min frisör sa att det kan hjälpa. Men ingenting verkar fungera på mitt hår så jag undrar om det är något man kan göra åt det, äta annan kost, kosttillskott osv?

  Hemskt tacksam för svar, Kram Ida

 2. Mia skriver:

  Hej Elin!
  Jag undrar om du kan tipsa om några frisyrer för långt hår. Jag har sparat ut mitt hår i några år och nu är det ungefär lika långt som ditt, dock har jag ingen speciell frisyr utan håret hänger liksom bara. Vad kan man göra för att få lite liv i håret?
  Kram Mia

 3. Manda skriver:

  Alltså Elin! Måste bara fråga nu då alla säger olika. Vet ju att du tycker man ska tvätta håret ca 1 gång i veckan, men jag har hört från utbildade frisörer och många andra att det inte alls är bra att vänta så länge då det täpper igen i hårbotten och håret växer som bäst och är friskast om det är rent och det låter ju logiskt faktiskt?

  1. Hej Manda! Jag anser att hårbotten är nyckeln till ett fint hår och talg, produktrester mm täpper till hårsäckarna och hårbotten kan bli inflammerad. Vi utsätter håret och hårbotten för mycket skit i vardagen och hårbotten behöver rengöras. Samtidigt så måste kroppen själv kunna återfukta och fungera balanserat utav att vi hela tiden tvättar bort dom naturliga oljorna. Sen om du tvättar håret mycket så går det åt mer schampo vilket leder till att du måste gå till din frisör och köpa fler flaskor, kan vara ett säljknep 😉 Men jag rekommenderar att tvätta håret en gång i veckan, bra för hårbotten, håret och plånboken. Kram E

 4. Anna skriver:

  Hej Elin!
  Har du tänkt på alla dem som kanske inte har den där 500-lappen att lägga undan i 3 månader? Alla dem med små inkomster, studenter och personer som kanske lever på försörjningsstöd. Jah vet inte ifall du tänkt på det men dina exempel på andra saker som kostar som en klippning är egentligen rent lyx som många människor inte har råd med. Alla har inte råd att äta ute för 500 eller gå ut och dricka drinkar. Du förbiser en oerhört stor grupp människor när du gör dessa jämförelser. Förstår du vad jag menar? Det skadar inte att vara lite försiktig i sina uttalanden när man ändå driver en så pass stor blogg som är ämnad för alla intresserade av hår. Jag förstår att du är emot hemma färgning men kan inte du som frisör försöka inkludera en del av din läsarskara och ge det bäst och skonsammaste tipset du kan komma på till någon som faktiskt inte har råd att spara till frisörbesöket?
  Nu vill jag bara avsluta med att säga att detta inte är kritik riktat till dig personligen, jag vill bara synliggöra sådant som man kanske normalt inte reflekterar över när man pratar om sådant som rör ekonomi, möjligheter och levnadsstandard. Du är en fantastiskt duktig frisör och att jag verkligen önskar att det fanns fler som dig.
  Kram!

  1. Hej Anna! Jag var beredd på att någon skulle bita lite extra i denna fråga. Jag förstår helt vad du menar och har full respekt till att många inte har råd att gå till frisören alls. Men min blogg är en professionell hårblogg och jag är väldigt mån om kvalité för jag vet vad hemmafärgningar och dyl gör mot håret. Det skulle gå emot alla mina principer om jag skulle tipsa om hemmafärgningar. Det finns många skönhetsbloggar där ute som tipsar om billiga produkter och hemmafärgningar, gå in på dom för jag vill att dom som läser min blogg ska vara trygga med kvalitén i det jag skriver. Min svar var endast ett exempel, ett tips till hur man kan tänka. Det beror mycket på vilken stad man bor i och vilken frisör man väljer, vilket jag också flikade in. Ett känsligt ämne men jag kan inte fylla allas behov, jag gör så gott jag kan. Kram E

 5. Amanda skriver:

  Hej! Jag tvättar håret alldeles för ofta vilket har gjort att håret blir fett väldigt snabbt. Jag försöker därför använda torrschampo men upplever att det inte gör någon nytta överhuvudtaget. Jag har testat allt från billiga produkter till dyrare och inget verkar funka. Vad kan det bero på? Hur gör man det ”rätt”?

Comments are closed.

LOADING..