Så håller du ett kallt blont hår snyggt hemma

Läsarfråga:

Du som är expert på blondiner borde kunna ge mig ett svar på min fundering, vilken pigmentinpackning (för att uppnå ett kallt resultat) anser du är bäst? Har använt Revlon (gillade den bäst, men tycker inte resultatet håller särskilt bra), Maria Nila, Grazette Colour Mask och funderar nu på Davines silverinpackning. Har du några andra produkter som rekommenderas om jag vill behålla min kalla färg som frisören skapar?

Tack för en toppen blogg!!

Men tackar, tackar (: 

Det är så att ju ljusare blond du är desto mer resultat får du utav en pigemntinpckning (färgbomb) eller silverschampo. Går man från frisören och är fortfarande varm, guldig eller har orangea partier så kommer dom komma fram efter några tvättar. Grunden är viktigaste utav allt och den skapar man hos frisören. Vissa gånger jag färgar/slingar utväxten på blondiner så efter några gånger så måste man även slinga hela längderna också för att det fastnar mycket smuts från yttre påverkan och produktrester. Håret ska vara så ”rent” blont som möjligt för att toningen hos frisören och även pigmentinpackningen som du använder hemma ska ge full effekt.

Tips 1.
– Mitt första tips är att gå igenom din hårfärg ordentligt hos frisören. Slinga upp dom gula eller orangea längderna och att frisören verkligen låter toningen sitta i full verklingstid. Många frisörer sköljer ur toningen för fort så fort dom ser lite grått eller blått i schamponeringen men oftast är det bara överflödiga pigment som man ska ta med en nya salt. Ta det lugnt, nyansera och vårda håret ordentligt så blir hållbarheten mycket bättre. Tänk bort ”hets-nyanseringarna”, den ger full effekt på 30sek och kunden är nöjd när den går utanför dörren men efter första tvätten är allt borta.

Tips 2. 
– Mitt andra tips är att behandla ditt blonda hår hemma. Välj en dag, varannan vecka som du ”renar” håret och tillför en ny beläggning på håret (den kalla). Detoxa håret, schamponera tre gånger på raken med detoxschampo (tips, länk). Då menar jag massera ordentligt, gnugga och verkligen gör rent ditt hår så den smutsiga beläggningen försvinner. Sedan schamponerar du sista och fjärde gången med ett silverschampo, jag har en favorit (länk). Låt schampot sitta några minuter, beroende på hur torrt och blont ditt hår är. Skölj ur ordentligt, ditt hår kommer kännas väldigt strävt – det är perfekt. Sedan väljer du valfri pigmentinpackning (färgbomb), applicera inpackningen jämt över hela håret och låt sitta några minuter. Ju längre inpackningen sitter desto större resultat, det där lär man sig.

Går det åt pipan så kan du detoxa bort pigmenten i nästa tvätt! Jag har skrivit mycket om färgbomber HÄR och jag måste även igen påpeka att en färgbomb är en INPACKNING MED PIGMENT. Det går inte att färga håret med dessa och det fungerar INTE som en ”pröva på färg”. En färgbomb används för att underhålla den fina färg man får efter ett frisörbesök.

blondinbella

Jag tänkte ge er ett exempel. Bella vill komma var 8 vecka då hennes hår växer som det knakar. Efter några gånger så gulnar hennes längder väldigt mycket och var andra eller var tredje brukar jag även ljus-behandla hennes längder också för att hon ska ha en jämn och snygg blont färg. Det är viktigt att hålla koll på blondinerna för sköter man inte ett blont hår från frisörbesök till hemma i duschen så kommer det inte se bra ut i längden. Ovan ser ni för och efterbild (:

Elin’s topp tre kalla pigmentinpackningar:

1. Shu Uemura Color Lustre Cool Blonde (länk)

2. Colour Palett Colour Refresh, 0,20 Pearl Silver (länk)

3. MOOD Colour Boost 1002 Silver Blonde (länk)

Hoppas du blev lite klokare och ett stort lycka till (:

 1. Hej!
  Jag var hos frisören förra veckan för att slinga upp min utväxt (blekning) har nästan i princip helblonderat i längderna (så som Bella har det på den nya bilden). Men min utväxt blev för mörk (inte så mycket slingor som jag ville ha så det såg fortfarande ut som att jag hade utväxt) så jag gjorde om det igår där hon satte i fler slingor och så la hon även i en nyansering i håret och det förstörde hela min färg. Nu har hela håret en askig/beige ton och det vill jag inte! Älskade min färg i längderna… Hur gör jag för att få bort denna toning hon la så jag får tillbaka min blonda fina nyans jag hade innan? Kram!

 2. Nina skriver:

  Blir lite förvirrad när jag läser på länken om färgbomber att du skriver ”– Många använder silverschampo som är förödande för dina torra blekta toppar. Det kommer göra håret dassigt och grått. ” men i detta inlägget skriver du ”Sedan schamponerar du sista och fjärde gången med ett silverschampo, jag har en favorit (länk). Låt schampot sitta några minuter, beroende på hur torrt och blont ditt hår är. Skölj ur ordentligt, ditt hår kommer kännas väldigt strävt – det är perfekt.”.

 3. Linnea skriver:

  Hej Elin menas ljus behandla längderna med att du bleker dem? Isåfall vad betyder det annars?

 4. Har lärt mig så mycket av din blogg och den har hjälpt mig massor på vägen till mitt drömhår så stort tack till dig för det!

  Har en fråga också som jag skulle bli jättetacksam att få svar på. Har naturligt mellanblont hår i en kall ton som jag brukar slinga, ber alltid om en väldigt kall nyans också. Vill gärna att håret ska se så ”isblont” ut som möjligt. Men det jag nu undrar är om man kan överanvända en silverinpackning? Särskilt om ens hår inte är superblont utan mer mellanblont som mitt är under vinterhalvåret. Lite orolig för att mitt hår börjar ser lite grått ut för att jag är så rädd för varma toner och överanvänder min silverinpackning, och sen undrar jag om färgen kan bli mörkare av en silverinpackning? Använder Shu Uemura Color Lustre Cool Blonde när jag tvättar håret två gånger i veckan.

 5. Emma skriver:

  Jättebra fråga av Annika som jag också är nyfiken på!
  Känns som vissa frisörer tycker gult= fult men pratar väldig lite om fina guldiga och varma toner. Kallt är nödvändigtvis inte alltid snyggast. Jag har länge haft kalla toner men sen kom jag till en frisör som tyckte jag skulle våga blanda i lite guldigt och det passar mig så oerhört mycket bättre. Utväxten är inte lika plågsam och det passar mina färger. Jag vill gärna se mer blonda nyanser som inte enbart är kalla! Och tips på hur man underhåller varma toner!

Comments are closed.

LOADING..