Färgbomber – SPECIAL

Det är många utav er som frågar om olika typer av färgbomer. Så idag tänkte jag vägleda er lite om vilka jag tycker om och hur dom ska användas. Allt är beroende på hur ditt hår är färgat och i vilket syfte du ska använda dom till. Jag tycker att en färgbomb (inpackning med pigment) fungerar för dig som vill hålla din hårfärg vid liv och förlänga salongskänslan mellan dina frisörbesök. En färgbomb kommer inte färga ditt hår permanent och det är ingen hårfärg utan det är egentligen bara en inpackning som innehåller pigment – du kommer tvätta bort den successivt. Den appliceras efter schamponering i ett handdukstorkat hår, sköljer ur den när verkningstiden är klar (ej tvättar ur).

1. Mörkt hår 

– Du har färgat ditt sommartrötta hår brunt eller mörkbrunt. Du upplever att färgen släpper rätt fort och att dina toppar är torra. Då är det väldigt bra att använda sig utav en färgbomb, gärna i samma mörkhetsläge och nyans som du är färgad. Du använder färgbomben varannan tvätt och låter den sitta i ca 10-15 minuter. Ett tips kan vara att använda handskar, finns i vilken matvarubutik som helst eller på nätet.

2. Rött hår 

– Alla vet att röda pigment fäster sig direkt men det är också den hårfärg som släpper fortast. Genom att använda en färgbomb med röda pigment så kommer håret må mycket bra utav det inpackningen ger håret och din röda färg kommer skina mycket längre mellan dina frisörbesök. Har man rött hår så skulle jag använda färgbomben vid varje tvätt och låta den sitta i 15-30 minuter. Använd handskar!

3. Blondiner 

– Många använder silverschampo som är förödande för dina torra blekta toppar. Det kommer göra håret dassigt och grått. Genom att använda en färginpackning som innehåller violetta pigment så kommer din blonda färg hålla sig mycket längre samt vårdar du håret på samma gång. För er om inte vill vara superkalla i håret så kan jag varmt rekommendera att använda två färgbomber och blanda två olika nyanser. Då kan du t.ex använda Revlon 1002 + Revlon 931 som är lite beige i tonen. En pump av vardera så får du en ännu kallare beige ton på håret, MAGISKT!

OBS: Ju torrare och mer blekt till hår är desto fortare kommer färginpackningen ge resultat så var försiktig med verkningstiden. Jag skulle börja med 3-5 minuter och se vad som händer. Vill du ha mer skillnad så låter du färgbomben sitta i längre, tycker du att det blev för stor skillnad så slutar du använda färgbomben och tvätta ur den successivt. 

4. Crazy Colors

– Nu är det väldigt populärt att färga håret lila eller rosa. Så vill du få en roligare brun färg så kan du använda en t.ex lila färgbomb i ditt bruna hår för att göra det lite roligare. Vill du bara ha rödbrunt hår i någon vecka så kan du använda en röd färgbomb, det är jättesnyggt. Eller om du är blondin och vill ha rosa hår, hur coolt är inte det? Den tvättas ur på ca 12 tvättar så ser du ut som vanligt igen. Väldigt roligt och enkel lösning för en förändring!

VILKA MÄRKEN SKA MAN ANVÄNDA?

bomb

Mer information om dessa produkter samt återförsäljare finner ni HÄR

bomb1

Maria Nilas färginpackningar hittar ni HÄR

bomber

Revlons inpackningar hittar ni HÄR

 1. Hej, kan man färgar med färgbomb två dagar i rad om man tyckte att det blev för liten skillnad?

 2. Emmy skriver:

  Hej! Jag har precis färgat håret i grått och har tänkt prova blanda vit inpackning med svart för att kunna hålla kvar den gråa tonen. Min fråga är dock om jag kan blanda Maria Nilas vita inpackning med tillexempel en svart från KC professional. Anledningen är att KC har mindre förpackningar och jag är sugen på att göra samma sak med eventuellt blå eller lila i framtiden.

  Mvh Emmy

 3. Jenny skriver:

  Hej
  Jag har precis varit till frissan och blekt mitt hår åt det kalla hållet. Frissan hävde även i ett balsam som gör att håret går åt lila/rosa/platinum. Jättenöjd och jag köpte hem balsamet. Är dock inte jättenöjd med balsamet untan funderar på att prova Revlons färgbomb till håret så jag får en svag ton av rosa igen. Vilken rekommenderar du? Jag har dålig koll på produkter och skulle bli glad med lite vägledning 🙂
  Tack på förhand
  Mvh Jenny

 4. Emma skriver:

  Hej!
  Har färgat håret nyligen till väldigt blont men nu börjar de bli gult i botten och lite i topparna. Vilken är bästa färgbomben jag kan använda till detta? 🙂

 5. Evve skriver:

  Hej! Har typ mörkt/gyllen brunt hår och skulle vilja ha lila hår..vilken färgbomb skulle du rekomendera 🙂

Comments are closed.

LOADING..