Vad är Olaplex?

Nu har vi kommit till en punkt som många utav er har frågat om, nämligen frågor om produkten Olaplex. Vi har sett på Instagram och andra sociala medier hur denna produkt tagit över frisörernas arbeten med storm, nu har den landat i Sverige och jag har redan fått testa den.

IMG_0006-4

Vad är Olaplex?
– Denna produkt riktar sig helt mot frisörer och dom själv kallar det ”den sista pusselbiten” inom hårfärg. Tanken med Olaplex är att man ska kunna ljusa upp ett hår betydligt mer, utan att håret tar någon som helst skada, snarare tvärtom. Den kan blandas i vilken färg som helst, oavsett märke så använder man Olaplex i färgblandningen så ”vårdar” man håret under färgprocessen istället för att stjälpa håret. T.ex så vill du använda 6% väteperoxid i blekningen så går du upp till 9%. Så att gå från svart hår till blont hår kan gå betydligt snabbare och skonsammare än innan.

Jag själv har varit väldigt skeptisk till denna produkt just för att jag tror inte på ”mirakel” produkter som många har uttalat sig om att denna är. Både mina kunder och dom som läser min blogg så vet alla att jag sätter hårets kvalité i första hand och jag tror på långsiktiga resultat som bidrar till en bra hårvård tillsammans med bra produkter.

Men så fick jag denna produkt i mina händer och tänkte bort alla tankar på vad andra har skrivit om den eller upplevt. Jag vill verkligen ge MIN bedömning om Olapelx till alla er som har frågat mig.

Jag har endast jobbat med Olaplex i blekning ska tilläggas. Jag tycker först och främst att konsistensen på blekningen blir krämigare och lättare att pensla på.

 Jag fick lite smått panik att jobba med 9% väteperoxid istället för 6%. Nästan lite busig (:

Jag upplevde att det tog lite längre tid för att håret skulle bli ljusare, men jag kände på kundens hår under hela processen och blev väldigt positivt överraskad.

När jag fick upp ett brunt färgat hår till ljus beige/vita slingor så gick jag och sköljde håret. Applicerade flaska nummer två som är en krämigare lotion som innehåller samma ämnen som flaska nr 1. Lät det verka i ca 10 minuter och sedan tvättade jag ur allt. DÄR kände jag skillnad. Herregud vad håret var mjukt och jag kunde inte förstå att jag har blekt upp ett brunt färgat hår till en blont svall med NOLL slitage, snarare tvärt om.

IMG_0004-2

Nyanserade kundens hår, tvättade och sedan tillbaka till klippstolen för en finföning. Jag märkte skillnad, en enorm skillnad. Jag applicerade även flaska nummer 3 som kunden får med sig hem för att vårda håret hemma mellan frisörbesöken. MEN jag måste tillägga att detta är ingen produkt man ska utnyttja, håret måste ändå klara av att blekas/färgas. Det går inte att tro att man kan lita helt på en produkt utan den ska användas korrekt och man måste tänka till ordentligt. Jag ser denna produkt som ett hjälpmedel för att nå det där lilla extra och faktiskt vårda håret samtidigt som håret bleks upp. Jag kommer använda Olaplex flitigt, oavsett hur mycket jag vill bleka upp håret kommer jag addera Olaplex just för att jag tycker den vårdar håret väldigt mycket under färgbehandligen. Hoppas ni blev nöjda med svaret och mer information hittar ni HÄR.

IMG_0005-3

OBS:

Vill bara säga att detta är endast en frisörprodukt så om jag har andra frisörer som läser min blogg och som testat denna: Skriv gärna en kommentar och säg vad ni tycker!

olaplex

Dessa makeovers har jag adderat Olaplex!

olaplex1

olaplex4

 1. Hannah skriver:

  Va kostar en olaplex behandling på salaong i snitt?

 2. noreen skriver:

  Hej
  på vilken frisör gjorde du den oleplex .
  Det var snäll och hjälpa mig
  mvh

 3. Är i samma sits som Linda! Har också fått håret avfärgat och tonat hos frisör. Nu är mitt hår i en så hemsk färg och så slitet, trots att hon klippte bort typ hälften. Ledsen och besviken.. funderar på en olaplex behandling men kanske du Elin inte rekommenderar det längre?

 4. miriam skriver:

  hej skulle vilja komma i kontakt med dej gällande mitt hår
  2

 5. Linda skriver:

  det förstör hårt totalt mitt e jätte torrt. o sen färgad det cendré färgat. så vet ej vad jag ska göra sjukt jobbigt friörseren sa hon kunde klippa det haha dum i huvudet. mitt hår var perfekt innan när det var brunt jätte bra kvalide. färgade det i måndags hos frisören o avfärgade det, testat alla hårinpackningar inget fungerade. 3000kr i papperskorgen o ett förstört hår

Comments are closed.

LOADING..