Vad exakt är Balayage?

Balayage-tekniken har funnits ett tag men den har nog ALDRIG varit såhär poppis som nu. Kändisarna krigar för att få denna teknik och skickliga frisörer runt om i världen får bli mer personliga i sina arbeten. Men för oss ”vanliga” frisörer så har vi också slängt foliepaketen och tagit fram pensel, spateln och plasten för att börja måla på alla fina hår. Jag är så glad att tekniker förnyas hela tiden och att vi frisörer lever för den kreativitet som är grunden till varför vi blev frisörer.

Men vad är då Balayage? 
– Själva ordet kommer från franskan och betyder måla. Denna teknik går ut på att få fram en väldigt naturlig solkysst look och att jobba avancerat med håret för att i slutändan ska resultatet bli så pass naturligt som möjligt.

Hur gör man då?
– Man applicerar blekning/färg på fri hand där man vill skapa skiftningar och ljusa partier. Man möter oftast upp med en mörkare botten och arbetar sällan ända upp mot botten. Man kan självklart göra det också men oftast vill man skapa en ”ombre” look. Det som är viktigt är att man lägger blekingen på ytan av slingan man jobbar med och inte dränker håret med blekning för då blir det svårt att få till en jämn och naturlig look.

Varför är det så bra?
– Det som jag älskar med denna teknik är att man skräddarsyr hela resultatet utifrån dig och kunden. Du väljer helt själv vart du vill ”måla” färgen och hur håret kommer falla när jobbet är klart. Eftersom alla kunder har olika hår och hår som faller olika utifrån ansiktet så tycker jag att den vanliga traditionella slingtekniken inte passar alla kunder, då är denna Balayage-teknik helt magiskt att jobba med. Denna teknik är också så bra för att kunden kan gå mycket längre mellan frisörbesöken och behöver aldrig fundera på någon skarp utväxt.

TIPS: Om man är ljusbrun/mörkblond men vill endast känna sig som att man har varit utomlands i två veckor och fått härligt solblekt hår så är denna teknik helt rätt för dig. Naturligt, snyggt och fräscht. 

bronde2

Här har jag använt mig utav Balayage, men även lagt en ny bottenfärg. Jag älskar att jobba med folie för jag vill få in fler färger, så jag använder både folie samt Balayage. Alla frisörer hittar sina egna tekniker, det är just det som är så roligt.

guytang

Här har vi ett exempel på Balayage som den fantastiska frisören Guy Tang har skapat. 

 

 1. Ida skriver:

  Det finns speciell plastfolie avsedd för balayage, där plasten redan är perforerad och man bara river av lagom stora ark. 🙂 enklare än att behöva stå och riva med ICAs egna plastfolie 😉

 2. Tess skriver:

  Tack för svaret:) men när du använder plastfolie från mataffären, har du då kvar den i sin orginalförpackning när du jobbar med den eller hur gör du? Vi provade med det men den ville bara klibba ihop sig med sig själv hela tiden haha! Sen ser det ju inte superproffsigt ut heller;) Hur löser du det?!:D kram!

 3. Nicole skriver:

  Hej Elin!

  Hur får du blekningen till att ej bli fläckig med denna teknik. Använder du någon speciell blekning? 🙂 en undrande frisör 🙂

 4. Tess skriver:

  Är också frisör och undrar var du köpt ”plastfolien” om du använder det när du gör balayage? Vi har frågat våra säljare men ingen säljer dessa.. Snyggt jobb!

  1. Jag brukar använda vanligt plastfolié som köpt i matbutikerna 🙂 Alternativ plasten som man skyddar ”kappan” med. Kram Elin

 5. emmy skriver:

  Hej!
  Jag undrar om du lägger bottenfärgen och balayagetekniken samtidigt? På bilden ser det ut som att bottenfärgen är ganska långt utdragen, lägger du då blekningen på färgen? Vore snällt om du svarade för tycker du får till så himla fina kalla beiga färger! 🙂

Comments are closed.

LOADING..