Lockarna har tappat spänst?!

Hej jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag har lockigt hår som varit med om blekningar och färgningar sedan jag var 14-15, är 21 idag. Det har inte varit något varje vecka/månad utan för att fixa utväxten så har inte exprimenterat med olika färger särskilt ofta. Förut brukade jag alltid platta håret men för ca 2,5 år sedan har jag slutat med det förutom vid speciella tillfällen (knappt en gång i månaden) och fönar inte håret heller då det var slitet. Har vid flera tillfällen klippt av 1 dm då det börjat växa mycket fortare nu när jag slutat med värmestyling. Nu på senare tid har mina lockar dock börjat försvinna, det är ju fortfarande mer lockigt än rakt men det känns som håret inte ”orkar” dra ihop och locka sig om du förstår hur jag menar. Har du någon aning om vad det kan bero på och vad man kan göra åt det isåfall? Har använt olika moisture-shampoon från frisör tidigare och nu för ca 1 månad sen köpte jag hem hela all soft-serien från redken och det känns som den funkar bra för mitt hår. Anledningen till att jag inte köpt något specifikt för lockigt hår är för att håret varit behandlat och det känns som det varit mer centralt än att framhäva lockar. Tacksam för svar!

 

Hej du!

Orsaken är att du har misshandlat ditt hår under en lång period. Det hår som är dina längder idag har hängt med ett tag och genom att du tar bättre hand om håret nu så har det resulterat till att det inte gått av och du får känslan att ditt hår blir längre – superbra jobb btw. Oftast när man är lockig och lockarna ”dör ut” som jag brukar kalla det så beror det på att håret inte orkar locka upp sig för att strået är dött på längderna. Håret är så pass skört och i dålig kvalité så håret orkar inte mer.

Det bästa tipset jag kan ge dig är att klipp bort dom slitna längderna, där du känner att locken dör ut. Se till att klippa en frisyr med trubbiga längder, alltså inte en uppklippt/urklippt frisyr. Använd den hårvård du har idag, gillar du dom så kör. Om du har hela serien så är det viktigt att du använder leave-in och oljan också i handdukstorkat hår. Om du vill så kan du byta ut leave-in krämen mot en mer lockgivande kräm så kommer lockarna få mer spänst.

Hoppas du får till ditt lockiga svall och fortsätt med vården!

elindamerna

 1. Hej!
  Jag har en fundering kring inlägget ovan. Du skrev: ”Om du vill så kan du byta ut leave-in krämen mot en mer lockgivande kräm så kommer lockarna få mer spänst.”
  Har du nåt tips på en mer lockgivande kräm?

 2. Malin skriver:

  Hej, Elin! Jag är en tjej som har ganska tjockt hår. Och när jag låter mitt hår vara (inte borstar det) så blir det lockigare och mycket finare, eftersom när jag väl borstar igenom det så blir det nästan platt och ser tunt och fult ut(det ser inte fint ut på mig alls! Vissa passar i lite tunnare hår men jag ser ut som jag vet inte vad). Vad kan detta bero på? Frågar dig eftersom att jag vet INGET om hår..

 3. Hej Elin!
  Har en liten fråga till dig. Köpte extensions för ett tag sen och i samband med att jag färgade mitt hår för ett tag sen så färgade jag även mina extensions.
  I dagsläget så är mitt hår ljusbrunt och hårförlängningen mörkbrun, finns det något knep som drar ut färg snabbt?

 4. Hej! Vilken bra blogg måste jag säga, väldigt inspirerande och intressant! Denna kommentaren har väl inte så mycket med just detta inlägget att göra egentligen, men, skulle du kunna visa hur man gör en vattenfallsfläta? Såg nämligen på din youtube-kanal att du visar fiskben och lite sånt! 😀
  /Joseifne

 5. Johanna skriver:

  Hej Elin! Vill börja med att HYLLA dig för hur inspirerande du är, helt galet! Jag har länge haft en dröm om att jobba med hår och är, om man får säga det, väldigt duktig med det redan nu. Färgar, slingar, gör uppsättningar osv.. MEN! Har lite problem med vilken utbildning jag ska söka till. Finns ju en del olika runt om i landet och att de kostar anser jag bara som en investering då detta är något jag VILL och ÄLSKAR. Så min fråga är, vet du om någon som är bättre än den andra? Ann Petterssons, Björn Axens osv.. 🙂 Hoppas på svar! Och fortsätt med det du gör, du är helt fantastisk duktig. En av mina inspirationskällor! 🙂 /Johanna

Comments are closed.

LOADING..