Söndag = VÅRDGUIDE

Hej mina vänner! 

Hoppas helgen har varit underbar, det har i alla fall min. Men nu är det söndag och min obligatoriska ”vård av hår” dag, eller ”Elins spa-dag”. I veckorna har vi så mycket för oss så vi hinner inte sköta om kropp och knopp så därför har jag valt söndag som min vård-dag.

1. Jag börjar alltid med att schamponera håret två gånger. Sköljer först igenom håret ordentligt, tar ca en femkrona’s storlek av schampo. Smeker det på huvudet (inte massera) utan bara drar igenom fingrarna i håret. Sköljer snabbt med vatten över och sedan schamponerar jag som vanligt, masserar ordentligt och river lite med naglarna i hårbotten så jag verkligen vet att håret blir rent och stimulerar hårbotten. Det gör jag för att jag oftast bara tvättar håret en gång i veckan, då är det så viktigt att håret blir RENT när jag väl tvättar håret.

Jag använder Kevin Murphy – Angel serie för färgat hår

DSC_0028

2. Efter det så blandar jag iordning min super-duner inpackning. Antingen tar jag inpackning i handen och häller i vårdande olja och masserar in allt i håret. Eller så häller jag olja i inpacknings burken, rör om med en kniv och sedan masserar in blandningen i håret. Det är viktigt att inpackningen smörjs in i hela håret, gärna i hårbotten också. Sen en sista sak, snåla inte med inpackning. Låt verka i minst 20 minuter, eller låt inpackningen sitta över söndagsfilmen på Tv4. Skölj ur ordentligt, då menar jag verkligen ordentligt. Riv, massera ur inpackningen och avsluta med kallt vatten. Om man vill så kan man applicera lite balsam efter inpackningen också – men jag tycker inte det behövs. 

Jag använder mig utav Moroccanoil Intense Hydrating Mask och Amika Oil Treatment

DSC_0018

DSC_0021

3. När jag har handdukstorkat håret så applicerar jag leave-in spray, olja och sist hårserum. Den fönar jag håret direkt, med en paddelborste eller rundborste. Oftast när jag har givit håret denna fukt-boost så brukar håret vara väldigt lent och härligt så då skippar jag att applicera volymgivande produkter. Jag älskar känslan av väldoftande, glansigt och skinande hår! 

Jag använder mig utav – Living Proof Satin Hair Serum, Kevin Murphy Shimmer.Shine och G.K Leave-in Spray

DSC_0029

 1. Whaaat?!? Det later ju nastan for bra for att vara sant, nu blir det knapert I planboken, hahaha 😛 tack for snabbt svar!

 2. Sophie skriver:

  Stämmer det inte att man måste avsluta med balsam när man använt inpackning? Har alltid hört att man först har schampo för att öppna upp håret, därefter inpackning för att vårda håret medans stråt är ”öppet” sen stänga håret igen med balsamet… Är det en myt bara? 🙂

 3. Cajsa skriver:

  Hej Elin!
  Först och främst vill jag säga vilken underbar blogg jag har alltid haft rätt slitet hår(nu är jag ju ändå bara 14) och inte orkat ta hand om det men nu det senaste året har jag tagit hand om håret med bra produkter och håret är nu helt underbart. Tack för bra inspiration och tips!
  Nu till frågan!
  Jag sätter alltid i inpackningen före shaponering för jag tänker att håret blir fett när man tar det efter! Men det kanske det inte blir?

 4. Åh, om du har tid, kan du svara på om det är silikoner i KM shimmer shine? Hittar inte info om det någonstans på nätet men är grymt sugen på den sprayen 🙂

  1. Hej!
   Alla Kevin Murphys produkter är sulfat, paraben och silikonfria 🙂 så det är fritt fram!

 5. älskar dina tips, måste helt klart prova dom och se om det är bra för mitt hår. Måste verkligen komma igång med att få ett bra hår snart. Hoppas du svarar snart angående en tidsbokning hos dig och vad det ligger på ungefär.

  Kram och ha en trevlig kväll

Comments are closed.

LOADING..