Så döljer du dina gråa hår!

Med åren kommer det upp några strån som har en färg som får magen att knuta sig lite extra. En del får panik och tar fram pincetten och rycker bort allt dom ser. Tyvärr så försvinner dom inte:

 • Anledningen till att vi blir grå-håriga är för att hårsäckens hårstrå har slutat producera pigment och därav blir vitt. Sedan att det vita hårstrået blandas med dom hår-stråna som fortfarande har pigment så blir resultatet grått – Vitt och mörkt = Grått! 

Men det finns många olika alternativ till dig som inte vill slänga i en mörk bottenfärg var 3:e vecka.

 1. Ljusa slingor – Att blanda upp ljusa slingor med olika nyanser gör att dom gråa hårstråna blandas ut och därav inte syns på samma sätt
 2. Torrschampo – Idag finns det torrschampo med pigment i sig, det är ett jättebra alternativ (LÄNK)
 3. Hårmascara – En fiffig sak är hårmascaror som du lätt kan borsta på utväxten mellan dina frisörbesök (LÄNK)
 4. Hår-sjalar – Nu är det supertrendigt att bära scarves. Finns i många olika stilar, så snyggt och döljer allt som du vill dölja
 5. Gel – Ett knep som funnits i alla år. Hår-Gelé eller Hår-Wax gör håret blir mörkare och gör att dina gråa hårstrån smälter ihop
 6. Styling – Att styla håret så att du ”gömmer” dom gråa hårstråna har alltid varit ett enkelt knep
 7. Under sommaren är vi inte så kinkiga om hur vi ser ut. Ska du semestra på sjön, stugan eller på Mallis?! Köp en riktigt snygg hatt. Det är trendigt, snyggt och både din hårbotten och håret kommer må mycket bättre. BONUS: Du kan gömma precis vad du vill under hatten!

gray

 1. Mina skriver:

  Hej!
  Jag kommer från Iran och har mörkbrunt hår.
  Har sen många år tillbaka fått grått hår vilket gör att jag måste färga svart för att det är det enda som täcker mina gråa. Nu är jag less på att färga utväxten var tredje vecka 🙁 vill färga ljust för att kontrasten blir mindre och därav mindre ofta lägger jag färg på mitt hår.
  Jag behöver lite tips . Hur ska jag göra? Min hudfärg är inte så mörkt. / mina

 2. Charlie skriver:

  Hej.

  Jag använder mig av en produkt som heter Viviere

  Se mer på: http://www.viviere.se

  Super-enkel produkt samt att den räcker länge.

  Jag har ju grått hår men färgat håret svart så det gråa syns tydligt, med Viviere kan du inte se skymten av utväxten.

  Super-bra kvick-fix:)

  / Charlie

 3. Isa skriver:

  Hej jag har börjat få grått hår, typ 10-15% och det är på ett synligt ställe. Jag har börjat färga håret nu för orkar inte använda pincett. Jag är 28 och är helt ny med detta. Har försökt att tona men det verkar inte gå, färgar det istället men det gråa skiner igenom ändå!:S Jag färgar ungefär var 4e vecka och lägger också i toning i hela håret ibland som ”behandling”. Är rädd att börja färga håret då jag kommer behöva göra det i flera år, är rädd att kvalitén på håret ska försämras pga färgen. Några tips på det me och tips på att få färgen att verkligen täcka det gråa? Har hållit på i 5 månader nu, har långt mörkt hår.

 4. Helena skriver:

  Fast för mig som är mörkhårig så är det ändå allra enklast att färga utväxten var tredje vecka. Innan de gråa stråna blev för många gillade jag att förändra med slingor men när inte en vanlig toning längre hjälpte för att dölja eländet (jo, så tycker jag om dem…) så blev det enklast att ha en hårfärg nära min egna och färga utväxt samt ngn gång då och då tona hela håret. Lite trist kanske, men samtidigt alltid snygg i färgen.

 5. Sussi skriver:

  Hej, jag undrar om mascaran eller torrschampot är bäst? Vad är enklast att applicera och vad håller bäst, vad är din erfarenhet?

  1. Hej Sussi!
   Jag tycker nog att mascaran är enklast att använda och ger resultat direkt. Torrschampot blir mer som en stylingprodukt som har pigment i sig, två i ett. Men så fort du tvättar håret så försvinner pigmenten. Hållbarheten är den samma på båda, det är tycke och smak.
   Lycka till!

Comments are closed.

LOADING..