HÅRTIPS – Hur ska man sova med håret?!

Hej! jag har en fråga angående hur man ska sova med håret. För jag har tjockt och ganska långt hår och kan inte ha det utsläppt för att jag rör på mig mycket och då fastnar håret överallt och jag ser ut som en tovboll på morgonen efteråt. Har du något tips på hur man ska sova med håret? så att det inte skadas eller nöts på? väldigt tacksam för svar!
Mvh Selma

 

Hej Selma!

Det var en jättebra fråga, självklart ska jag ge dig några bra tips på hur du sover med håret på bästa sätt.

 1. Jag tycker det är jättebra att borsta igenom håret med en mjuk borste och applicera några droppar olja innan man går och lägger sig.
 2. Det handlar om att försluta håret så att man motverkar att håret trasslar sig och blir tovigt.
 3. Att sova med en knut uppe på huvudet är inte det mest skonsamma alternativet. Just för att du tvingar hårsäckarna att riktas uppåt, vilket gör att det blir en stor påfrestning och i värsta fall kan hårstrået brytas av.
 4. Har du en snodd med metallplatta på sig? Släng den, jag rekommenderar en mjuk tygsnodd alá 80-tal. Mjukt och skonsamt för håret.
 5. Flätan är ett väldigt bra alternativ – Fläta håret mjukt och löst mot kroppen så får du fina vågor som du kan bättra på med en locktång på morgonen.
 6. Att göra en låg ponytail är ett annat bra alternativ.

SOVA

 

 1. Hej allihopa jag undrar för jag har inte direkt långt hår men jag undrar om ni kanske rekomenderar något för håret som är bra till .ex. Nån slags borste eller hur mitt hår kan känna sig lungt#Magdalena❤️För det är väldigt o lent o kort🙁

 2. Maja skriver:

  Hej!
  Jag har hört att det är bra att ta in någon olja i håret innan man ska sova, men ja vet inte vilken olja.
  Så kan du tipsa på någon bra hår olja och var man kan köpa det och hur mycket den kostar?
  Tack♡

  1. Hej Maja!
   Jag älskar oljan från Amika Treatment Oil och finns att köpa på internet, eleven.se t.ex. Jag tror att den ligger på runt 200 lappen, en riktigt bra och prisvärd olja. Kram Elin

 3. du e såå himla duktig!!
  jag är varm i min hudton och undrar om jag passar mer i kalla blonda färger på håret eller varma.. har så svårt för att förstå vad man passar bäst i.
  ska man ha askigt eller honungsblont hår t.ex? kika i min blogg.)

 4. Hej Elin!
  När du skriver att man ska borsta med en mjuk borste så undrar jag om du kan tipsa om vart man kan hitta bra borstar? 🙂 Kram!

  1. Hej
   Du hade en fråga vart man kan köpa mjuka borstar det kan också bero på vilket hår du har men jag tror du har jätte fint hår så du kan ju alltid kolla på 1 affär till .ex. på Glitter o på 1 affär som heter Style 😘😘lycka till ICA också hahah

 5. Hanna skriver:

  Hej Elin!

  Din blogg har blivit min nya favoritblogg! Lär mig något nytt varje dag.
  Jag undrar vilken hårolja som du tycker är allra bäst?
  Blir så förvirrad för det finns så många och jag tycker att de jag testat har gjort mitt hår fett på än gång..

  /Hanna

Comments are closed.

LOADING..