Läsarfråga // Detox för håret?

Hej! Hittade din Bogg genom Annica Englund. Jag blev så nyfiken då hon skrivit om detoxchampo, hur ofta ska man använda det och vad gör det med håret?

:-)

Elin Svarar:

Hej!

Va roligt att du hittat hit. Absolut, jag tyckte hon beskrev det väldigt bra. Men jag ska ge dig en genomgång. En dextoxkur eller detoxbehandling kan användas på väldigt många sätt.

 • Har du väldigt fett hår så kan du kombinera ett detoxschampo med ditt vanliga schampo bara för att vara säker på att håret görs rent från produktrester, yttre påverkan eller om du har tendens till ökad talgproduktion (fett hår)
 • Du kan använda detoxschampot som en kur på två dagar. Tvätta håret tre gånger i rad med detta schampo och uteslut balsam. Sen återupprepar du detta dagen efter.
 • Har du ett svårfärgat hår, kan det vara jättebra att göra denna kur innan du ska till frisören. Det var det jag tipsade Annika om innan jag ska färga henne.

Syftet är att du ska rena håret på överskott av fett samt rengör såväl hår som hårbotten. All yttre påverkan (avgaser), kemikalier och produktrester är inte bra för håret. Färgen blir inte lika fin och särskilt blonda hår ska verkligen göra denna kur en gång i månaden. Upplever ni blondiner att håret blir dassigt och gult efter ett tag? Håret har dragit åt sig massor skit som lägger sig som en hinna på håret.

Lika mycket som återfuktning är viktigt så är också ”rengöringen” lika viktig. Om du tänker såhär: du tvättar ansiktet varje morgon och kväll för att ta bort smink och orenheter. Sen återfuktar du med ansiktskräm. Då översätter vi detta till håret: Många tvättar håret som vanligt, överkonsumerar ojla och krämer för att håret ska må bra. Till slut blir håret mättat och ingenting kommer hjälpa. Jag tycker att rengöring (detoxa) håret en gång i månaden, se till att hår samt hårbotten får sig en rejäl rengöring. Håret kanske kommer kännas lite strävt, lite beroende på vilket detoxschampo du använder. Gör rent borstar och dina tänger – börja om från början kan man säga.

Lycka till!

Detoxschampo

 

 

 

 

 1. Jessica skriver:

  Vet du om Redken hair cleansing cream shampoo hör till denna kategori, dvs och detoxar håret ?:) har det hemma men sen jag färgade håret mot de blonda hållet så har jag inte använt det då jag fått för mig att det är dåligt när man ljusat upp håret då man naturligt är brunett, men då var det nog tvärtom ^^

 2. Jag har hållt på med silver schampoo, silver balsam och inpackningar men ingenting har hjälp. I månader har jag kurat mitt hår men det är fortfarande lika gul/orange. Men sen testade jag detox schampoo. Tvättade håret två gånger med detox schampoo, masserade in det ordentligt och lät det sitta i. Sen tog jag silver schampoo och lät det sitta i ett tag. Efter det tog jag hårinpackning+Revlon färgbomb silver och lät det sitta ett tag. Vilket resultat! Wow!!

 3. Linda skriver:

  Hej!
  Efter att man tvättat med ett detox schampo, ska man inte avsluta med balsam alls då? Kommer inte kunna borsta ut mitt slitna hår.

  1. Hej Linda!
   Ja precis, efter detox så använder du balsam för att försluta rengöringen. Kram Elin

 4. hanna skriver:

  Är det bra att köra en detoxkur innan man sätter i extensions? 🙂

 5. Elin skriver:

  Har kollat lite på Redkens hemsida och de säljer en produkt som heter Hair Cleansing Cream Shampoo. Den avlägsna mineralavlagringar och styling produkter. Låter super för blonda hår!! Vad tror du Elin? Har du testat?

Comments are closed.

LOADING..