Frisör?//FARLIGT?

Jag har börjat få eksem på ett finger, jättekonstigt? Det fick mig att titta lite närmare på hur skadligt det egentligen är att jobba som frisör? Vissa säger att det är svårt att bli gravid, få ett utvecklingsstört foster eller att du inte kan bli gravid alls?

Arbetsmiljöupplysningen listar upp arbetsmiljöfaktorer som kan innebära en risk för graviditeten, och det är bland annat;

  • Långvarigt sittande eller stående kan ge ökad risk för bensvullnad, åderbråck och blodpropp i benet.
  • Kemiska ämnen. De kemikalier man bör vara särskilt uppmärksam på är bland annat kvicksilver, cytostatika, tobaksrök, bekämpningsmedel och vissa frisörprodukter.
  • Sen löper frisörer fem gånger större risk att drabbas av eksem.
  • Många ämnen i frisörprodukter har en irriterande inverkan på luftvägarna, i vissa fall kan det leda till astma.
  • Alla kemikalier kan skada ögonen
  • Den arbetshållning frisörer har kan leda till skador i muskler och leder

    Detta fick mig att tänka på, är allt detta värt det? Är det värt att få så mycket problem för ett arbete som man älskar? Jag blev lite ställd när jag fördjupade mig i detta, det går bra när man är ung med tänk om 15 år?

  • HJÄLP MIG? hur ska jag tänka?

LOADING..