ANNONS

Konsten att få till en lyckad hotellkväll med sen ankomst

/
IMG_1219

Bra sen incheckning om du frågar mig.

Nya tider och nya behov. Den som en gång i tiden utlovade det där lilla extra efter en lång resdag för mig har alltid varit en lagom sen inchecking om man har valt ett bra hotell. Som att komma rätt in i festen då alla är på plats. Men de var då och nu är nu. I dag är det på ett helt annat sätt – och då gäller det att vara förberedd.

IMG_1244

Oskärpan, min blick och kvällsmörkret ger helt felaktigt bilden av att det råder party i hotellet bakom mig. Här är vi nyanlända i Malmö.

IMG_1275

Jonna med föredömligt resesällskap i form av Louis Vuitton.

Vi är i Skåne den här påsken och anlände till hotellet MJ’s i Malmö strax efter 20. Det som förr hade varit en helt perfekt incheckningstid – bara upp på rummet och fräscha upp sig, sen ner till restaurangen för en sen middag, lite häng i hotellbaren efter det – är i dag inte alls på det sättet. Sista beställningen har varit, restaurangköket har stängt. Och själv är man minst sagt sugen på något gott att äta och dricka efter sex timmar i bilen. Så här kommer några enkla, men välbehövliga tips under rådande omständigheter.

IMG_1190

På MJ:s rum 238 är en god Chianti öppnad och Jonnas nya Chanellovers vilar skönt på heltäckningsmattan.

1: Välj ett härligt hotell. Viktigare nu än någonsin då inget drick eller ätbart serveras sent. Ta ett lite större rum där du kan sitta och äta ordentligt. (Tack MJ’s för uppgraderingen förresten!)

IMG_1198 2

Min senaste frigolitbox. Allt du behöver för att säkert frakta ostron, kött eller kaviar riket runt.

2. Se till att vara välutrustad. En frigolitbox är en bra kompis jag har som ser till att jag kan trolla fram lyx på ingen tid alls. I dag hade jag packat den med is, två champagneglas och störrom.

IMG_1195

Bra störrom från Sturia.

IMG_1215

Störromskorn är ganska små och min syn blir allt sämre så plus för förstoringsglas på rummet.

3. Se till att säkerställa en fin uppläggning. Jag och Jonna bilade till Malmö, då finns det inte någon anledning att inte ta med sig lite silverfat för ett ännu mer stämningsfullt rumshäng. Självklart hade vi även med Marshall-högtalaren så vi kunde spela Lana del Reys senaste stämningsfulla platta.

IMG_1219

Lånade även rummets rekvisita till uppläggningen, blev riktigt fint.

IMG_1313

4. Klä om för middagen. Bara för att man inte går utanför rummet betyder inte att man inte gör sig fin för kvällen. Jonna bytte om efter resan och gjorde entré till vår kväll i vita Saint Laurent-pumps och svart sidenklänning, bara det värt att skåla för!

IMG_1237

Sen blev det charktallrik på fat medtagna hemifrån.

Sen blir det morgon och en ny dag. Jag älskar mornar på hotell. Jag går alltid upp och fixar för-kaffe innan frukosten som med fördel intages i sängen tillsammans med den du älskar.

2BCDEAD4-E16E-4755-8C16-8C57B65036AB

Påväg mot för-kaffe i homewear från CDLP, skor från Nike, jacka från Peak Performance x Ben Gorham och mössa från Tiger.

IMG_1262

För-kaffe påväg mot slutdestinationen!

IMG_1264

En girig liten hand påväg mot morgonens guld.

Sen: Äntligen fick vi sitta i detta härliga atrium och äta. Därefter en snabb utcheckning och vidare mot nästa mål.

IMG_1280

FullSizeRender 6

En tillfreds man iklädd CDLP och ett snett leende.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00