ANNONS

Vår betyder byte av doft

/
IMG_0875

Det blev ju att ta fram vårjackan också, från Gucci. Så jag ser ut som jag doftar! Ekollonvaserna är från Svenskt Tenn.

Man kanske bara ska ge vika för känslorna och konstatera: det doftar vår nu och då är inget mer passande en en ny eller nygammal doft. Ja, kanske är det just förändringen man behöver. Doft har alltid varit komplicerat för mig. Jag har ett känsligt luktsinne, vilket ju är toppen när man lagar mat förstås för att få till det, men just i fråga om parfym så kan ett känsligt luktsinne vara jobbigt. När jag var ung så upplevde jag att mina jämnåriga fullkomligt dränkte sig i Kouros (från YSL), och det är inte något angenämt doftminne precis. I dag känns det som om dofter har blivit mycket mer sofistikerade, och är lättare att använda utan att det går överstyr (ibland kändes det som man behövde ha en högskoleutbildning i rätt dosering av doft när de gällde old school-parfymerna). Med det sagt: Jag har ändå ett doft-pepp just nu och vi har en hel del höjdare hemma – här är några av mina favoriter:

IMG_0872

Min doft om jag går på stjärntecken och aldrig fel med en brevpress liggande på något bord hemma, helst från Chanel så klart.

Chanels doft Le Lion passad min doft-palett och hud perfekt. Den här är lite av ”den gamla skolan”-doft (det är ju trots allt Chanel), men på rätt sätt. Tänk som en bättre  röd bourgogne! Kryddig, men samtidigt ganska lätt med en tillfredställande eftersmak/doft.  Tillför något till den egen doft utan att ta över. Det är ju egentligen en kvinnodoft, men vem bryr sig? Både jag och Coco Chanel är lejon, och namnet syftar på hennes stjärntecken. Prova nästa gång du har möjlighet.

IMG_0828

En annan favorit som väckte ha-begär bara av flaskans form (alla LV:s dofter kommer i den här förpackningen) och färg är Louis Vuittons doft California Dream. Den är så somrig! Jag tycker den doftar som en havsbris som blåst igenom strandkantens blommor. Jag tänker inte så mycket på Kalifornien som på västkusten och när jag doftar på den här ser jag mig själv plocka blommor inför kvällens middag med nyfångade havskräftor – kanske på en klippa.

IMG_0838

Gillar verkligen enkelheten i LV:s doftflaskor.

IMG_0861

Vi har lite av en Byredo-arsenal hemma, den senaste i raden är den nya doften Mixed Emotions.

IMG_0866

Tack älskling, I <3 U too.

En annan kär favorit, mitt rese-case (som ska få jobba lite nästa vecka när vi ska lämna Stockholm en stund, mer om det då!) från Byredo som jag fått av Jonna  en gång som 7:e present behöver byta vårdoft. Jag överger tillfälligt Black Saffon och går in i Rose from no man’s land. Känns fint. Vill verkligen tipsa om de här fina casen, lätt att ha i kavajfickan när man ska ut på något samkväm – så absolut inte något som jag bara använder på resor. Tvärtom väldigt praktiskt om du vill ”bättra på” utanför hemmet. Tips! Sjukt bra present att ge bort!

IMG_0817

Skönt med många val att välja mellan, full pott.

IMG_0970 2

Till och med locken är snygga!

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00