ANNONS

Fläskfilé-gryta och kladdkaka!

/

Ikväll gjorde jag en variant på fläskfile. Har gjort någon liknande förut men tog nu lite av det jag hade hemma. Den 7:e nov är det kladdkakans dag, me vi tjuvstartade lite….:)) hade lovat Alessio att baka det idag som verkligen älskar det, det blir kanske en till på lördag…

Just nu försöker jag vara lite duktig med att inte äta sådant här, så jag bara bakar och bjuder eller fryser in….

2 fläskfile

200 gram gräslök philadelphiaost

2, 5dl  grädde

2 msk kinesisk soya

2 msk kalvfond

1 dl vatten

1,5 tsk dijonsenap

1 msk med grovkrossad rosepeppar

Skar ner fläskfilen och brynte den i en panna. Blandade sedan ihop alla ingredienserna och hällde i dem i pannan. Fick småputtra en stund medan jag stekte vitlökskroketterna vid sedan om.

Lite färska kryddor och klart att servera! Även om jag inte äter kött så smakade jag av såsen och den är magisk!!

IMG_2145.JPG

IMG_2147.JPG

IMG_2146.JPG

IMG_2148.JPG

IMG_2150.JPG

IMG_2151.JPG

IMG_2152.JPG

Ingredienser

  • 100 g  Smör
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • Vispgrädde och glass

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form , ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde och glass.

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00