ANNONS

Dessert

/

6 glas cheesecake
10 st digistivekex
2 msk smält smör
200 g färskost (tex philadelphia)
1,5 dl florsocker (du kan minska mängden till 1 dl om du vill ha den mindre söt)
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin
2 dl grädde
400 g färska hallon, blåbär

Gör såhär:
Krossa kexen till smulor, blanda med smält smör och fördela i  6 glas. Ställ åt sidan. Tvätta bären och låt rinna av ordentligt. Hacka sedan bären till tärningar och spara några hela bär till garnering.

Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker, rivet skal från 1 lime (bara det gröna) och saften från en halv lime i en skål. Vispa tills färskosten blir slät och allting blandas ordentligt. I en annan skål vispar du grädden fluffig och fast. Vänd ner grädden med färskosten och blanda med en slickepott. Vänd i bären och blanda försiktigt. Tänk på att bären inte får vara för blöta när de vänds i smeten, torka lätt med hushållspapper eller låt rinna av en stund om de är för blöta.

Fördela smeten i glasen över kexsmulorna. Ställ sedan i kylen i minst 2 timmar innan servering, klarar sig fint i kylen upp till 12 timmar. Toppa med färska bär innan servering.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

ATG skriver

/

….. lite roligt faktiskt!

Ett är säkert. Det blir en oerhört tuff final och jag tror inte på promenadseger för någon.

Det är musik, det är tävling och det är lördagsunderhållning. Allt vi behöver, eller hur?

Lets have som fun!!!

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Snabba frukostfrallor på

/

INGREDIENSER

5 dl Rågsikt

1 dl fibergryn

2,5 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 msk rapsolja

2 ½ dl mjölk (prova med filmjölk!)


INSTRUKTIONER

Ugn på 250 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda alltihop till en deg. Dela den i 6 lika stora bitar.
Forma bollar av degen. Lägg på bakplåtspapper. Strö lite mjöl över.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp:))

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00