Krispiga Fisktaccos
/
Ingredienser:
- 400 g torskfilé
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2,5 dl panko ströbröd
- Salt & peppar
- Ca 1 dl neutral olja, till stekningDressing
- Till dressingen
- 1/2 dl sweet chili
2 msk balsamvinäger - 3 mak olivolja
- 2-3 msk citronsaft eller lime
- Svartpeppar
- 2 tsk sesamolja
- 1/2 tsk riven ingefära
- Tortillabröd
- Lime
- Skivad avokado
- Persilja eller koriander
- Körsbärstomater
- Rödlök
- Chili frukt
- Sallad blad
Gör såhär:
- Börja med att panera torskfilé. Skär torsken i avlånga bitar.
- Salta och vänd sedan i mjöl.
- Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i ägg och till sist i panko.
- Hetta upp en stekpanna och stek i olja till gyllene på båda sidorna.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Dressing: Blanda alla ingredienser i ett skål.
- Lägg den panerad fisken på tortilla bröd tillsammans med grönsakerna och ringla dressingen på, och njut.