5 dl mjölk 50 g jäst 2 msk honung el sirap 1 tsk salt 12 dl special vetemjöl (720 g) 100 g rumsvarmt smör
Gör så här: 1. Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. 3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. 4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter. 5. Dela degen i 16 delar, forma dem som bollar och tryck ut dem till tekakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15-20 minuter under duk. 6. Sätt ugnen på 235 grader. 7. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. 8. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Låt svalna på galler.