ANNONS

Fluffiga tekakor

/

Mjuka tekakor

16 stycken

5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk honung el sirap
1 tsk salt
12 dl special vetemjöl (720 g)
100 g rumsvarmt smör

Gör så här:
1. Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken.
3. Tillsätt honung, salt, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.
4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
5. Dela degen i 16 delar, forma dem som bollar och tryck ut dem till tekakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15-20 minuter under duk.
6. Sätt ugnen på 235 grader.
7. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg.
8. Ta ut tekakorna och pensla ovansidan direkt med lite vatten. Låt svalna på galler.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00