3. Lägg brödet i botten av en form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter. min form var något för stor… säkert 28. Tryck till den så att du får en jämn fast botten. Använd gärna tårtplast för en finare kant.
1. Vispa eller rör ihop cream cheese och cream fraiche tills det blir en jämn massa.
2. Hacka räkorna i mindre bitar och vänd ner i ostsmeten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem. Värm/ smält dem i en kastrull på svag värme. Häll i det i creme fraîche blandningen.
3. Tillsätt rödlök, gräslök, dill, dijonsenap i smeten. Salta och peppra efter smak.
4. Rör samman allt och häll på kavringsbotten. Stryk ut så att du får en jämn botten.
5. Ställ cheesecaken i kylen i 3-4 timmar tills den har satt sig.Dekorera tårtan
1. Lossa kakan från formen. Värm en kniv under hett vatten, torka av den med ett papper och stryk sedan längs kanten av kakan för att få jämna och fina kanter.
2. Gör “rosor” av laxbitarna och lägg på tårtan. Räkorna i mitten. Garnera med ägg.