Cockadpavlova
/
Chokladpavlova med kola och nötter, 6 st:
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 120°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvitor i en rostfri bunke, med elvisp eller i en assistent. Vispa till ett fluff, tillsätt sedan lite strösocker i taget medan du fortsätter att vispa på högsta hastighet. Vispa till ett blankt och styvt marängfluff.
- Smält chokladen och ringla ner den i marängsmeten, rör om slarvigt så att smeten ”marmoreras”.
- Klicka ut 6 jämnstora maränger på plåten och gör sedan gropar i mitten av varje med hjälp av en sked, så att det blir som skålar.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 1 h, när marängerna släpper från pappret så är de klara. Stäng då av ugnen och låt plåten med marängerna stå kvar på eftervärme tills ugnen svalnat helt.
- När marängerna svalnat så fördelar du kolasåsen i marängens gropar. Toppa med lättvispad grädde, salta nötter och eventuellt lite riven choklad.