6 glas cheesecake 10 st digistivekex 2 msk smält smör 200 g färskost (tex philadelphia) 1,5 dl florsocker (du kan minska mängden till 1 dl om du vill ha den mindre söt) 1 tsk vaniljsocker 1 st apelsin 2 dl grädde 400 g färska hallon, blåbär
Gör såhär: Krossa kexen till smulor, blanda med smält smör och fördela i 6 glas. Ställ åt sidan. Tvätta bären och låt rinna av ordentligt. Hacka sedan bären till tärningar och spara några hela bär till garnering.
Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker, rivet skal från 1 lime (bara det gröna) och saften från en halv lime i en skål. Vispa tills färskosten blir slät och allting blandas ordentligt. I en annan skål vispar du grädden fluffig och fast. Vänd ner grädden med färskosten och blanda med en slickepott. Vänd i bären och blanda försiktigt. Tänk på att bären inte får vara för blöta när de vänds i smeten, torka lätt med hushållspapper eller låt rinna av en stund om de är för blöta.
Fördela smeten i glasen över kexsmulorna. Ställ sedan i kylen i minst 2 timmar innan servering, klarar sig fint i kylen upp till 12 timmar. Toppa med färska bär innan servering.