ANNONS

Dessert

/

6 glas cheesecake
10 st digistivekex
2 msk smält smör
200 g färskost (tex philadelphia)
1,5 dl florsocker (du kan minska mängden till 1 dl om du vill ha den mindre söt)
1 tsk vaniljsocker
1 st apelsin
2 dl grädde
400 g färska hallon, blåbär

Gör såhär:
Krossa kexen till smulor, blanda med smält smör och fördela i  6 glas. Ställ åt sidan. Tvätta bären och låt rinna av ordentligt. Hacka sedan bären till tärningar och spara några hela bär till garnering.

Blanda färskost, florsocker, vaniljsocker, rivet skal från 1 lime (bara det gröna) och saften från en halv lime i en skål. Vispa tills färskosten blir slät och allting blandas ordentligt. I en annan skål vispar du grädden fluffig och fast. Vänd ner grädden med färskosten och blanda med en slickepott. Vänd i bären och blanda försiktigt. Tänk på att bären inte får vara för blöta när de vänds i smeten, torka lätt med hushållspapper eller låt rinna av en stund om de är för blöta.

Fördela smeten i glasen över kexsmulorna. Ställ sedan i kylen i minst 2 timmar innan servering, klarar sig fint i kylen upp till 12 timmar. Toppa med färska bär innan servering.

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00