Oxfilé m pasta
/
- 300 gram Pasta eget val
- 250 gram oxfile
- 200 gram svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
- 1 st gul lök
- 1 st vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 msk maizena
- 2 dl mjölk
- 4 dl grädde
- 2 tsk soja, ljus japansk soja som ex. kikkoman
- 6 msk rött vin
- 1 dl hackad färsk basilika eller bladpersilja
- 1 st paprika
- 40 gram parmesanost
- salt och peppar efter egen smak
- 1 st grönsaksbuljong
- Sätt på vatten till pastan.
- 2Skala och hacka lök. Lägg i en panna med höga kanter.
- 3Fräs lök, i 3 msk olivolja
- 4Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna.
- 5Koka pastan
- 6Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
- 7Skär under tiden filén i strimlor. Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
- 8Rör ner vin och soja i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- 9Skölj och hacka örterna och vänd i såsen.
- 10Riv ost.
- 11Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
- 12Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.