ANNONS

Chokladfondant

/

Receptet ger 6 små och 4 medelstora portioner chokladfondant.

Ingredienser:

100 g smör

150 g mörk choklad (70% kakao)

2 ägg

2 äggulor

0,5 dl strösocker

4 msk vetemjöl

smör och kakao till formarna

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme). Smörj formarna och täck dem i kakao.
  2. Dela smör och choklad i bitar och smält ihop försiktigt i en kastrull eller över vattenbad.
  3. Lägg äggulor, ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en vit och fluffig smet med elvisp.
  4. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Tillsätt därefter smör- och chokladblandningen och vänd försiktigt med slickepott bara precis till dess att allt blandats.
  6. Fyll formarna med ca 2/3 smet. Du kan fylla dem mer men tänk då på att gräddningstiden också förändras.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter. I min ugn ger 12 minuter en rinnig insida, 15 minuter en krämigare insida och 20 minuter typ en genomgräddad mjuk kaka men det är olika från ugn till ugn. Testa dig fram!
  8. Låt formarna svalna lite innan du vänder dem upp och ner på en tallrik och serverar med spritsad grädde och blåbär.

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00