Kladdkaksmuffins
/
- 2 ägg (ekologiska)
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 0,5 dl matolja
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao (av god kvalitet)
- 1 tsk bakpulver
- 1 salt
- 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)
Till servering
- vispgrädde
Gör så här
- Leilas kladdkaksmuffins
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. - Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
- Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.