ANNONS

Tårta

/

125 g mörk choklad

100 g smör–

3 dl strösocker

2 ägg

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

1½ dl vetemjöl

Salt kolasås

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 dl grädde

1 tsk flingsaltTopping

5 dl vaniljglass

1 dl hallon

1 dl björnbär

1.Dela chokladen i bitar. Smält den och smöret i vattenbad. Häll över det i en bunke. Tillsätt strösocker och rör noga. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner mjölet.

2.Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med löstagbar botten, 22 cm i diam, och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen i 175°, ca 25 min. Låt kallna.

3.Sjud kolasåsen i en kastrull tills den blivit lite tjock men fortfarande rinnig, ca 10 min.

4.Garnera tårtan med glass och bär. Ringla över kolasåsen.

Ovanpå brownietårtan skopade vi upp glass och en massa när och sedan kolasåsen över!!

6
58

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@laperrelli
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00