Lördagsmiddagen

Grönkålsfrittata 
Tomatsallad

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Tomatsallad: Halvera körsbärstomaterna och skala och klyfta rödlöken. Lägg tomater och rödlök i en ugnsfast form och ringla över olja. Krydda med lite salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min.

3. Grönkålsfrittata: Skala och finhacka lök och skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter och skölj grönkålen. Lägg alla grönsaker i en värmetålig stekpanna eller ugnsfast form. 

4. Vispa ihop ägg, havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen i ca 20 min.

5. Tomatsallad: Ta ut tomater och rödlök ur ugnen och blanda med finhackad basilika, grönkål och balsamvinäger.

6. Toppa den färdiggräddade frittatan med den rostade tomatsalladen. Klart att servera.

Havets wallenbergare
Tillbehör

1. Havets wallenbergare: Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.

2. Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.

3. Tillbehör: Bryn smöret i en liten kastrull.

4. Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.

5. Servera wallenbergarna med ärtor.