Chokladbollar

För 20 bollar:

Ingredienser

2 dl cashewnötter, rostade

10dadlar, färska

4 msk kakao

1 msk kokosolja, kallpressad

1 krmflingsalt

1 mskvatten

Chokladglasyr:

0,5 dlkokosolja, kallpressad

0,5 dlkakao

1 krm flingsalt

Garnering:

50 g mörk choklad, (70 %) 2 tskflingsalt

  1. Rosta cashewnötter i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur dadlarna.
  2. Hacka cashewnötterna. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja, havssalt och vatten och blanda till en smet.
  3. Rulla smeten till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen –
    ca 10 min.
  4. Chokladglasyr: Smält kokosoljan. Låt svalna. Blanda ner kakao och flingsalt. Vispa till en jämn glasyr.
  5. Ta bollarna ur frysen och doppa dem i chokladglasyren. Låt rinna av på galler helst. Själv lade jag dem på ett bakplåtspapper. ( blir inte lika runda och fina….)
  6. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och ringla den sedan över bollarna. Dekorera med en kaffeböna och Strö över flingsalt. Låt stelna. Förvara bollarna i kylen.