Chokladbollar
/
Ingredienser
Chokladglasyr:
Garnering:
- Rosta cashewnötter i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur dadlarna.
- Hacka cashewnötterna. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja, havssalt och vatten och blanda till en smet.
- Rulla smeten till bollar. Lägg dem på ett fat och ställ i frysen –
ca 10 min. - Chokladglasyr: Smält kokosoljan. Låt svalna. Blanda ner kakao och flingsalt. Vispa till en jämn glasyr.
- Ta bollarna ur frysen och doppa dem i chokladglasyren. Låt rinna av på galler helst. Själv lade jag dem på ett bakplåtspapper. ( blir inte lika runda och fina….)
- Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna och ringla den sedan över bollarna. Dekorera med en kaffeböna och Strö över flingsalt. Låt stelna. Förvara bollarna i kylen.