Kladdkaka med socker 😂

Ingredienser

PORTIONER: ca 8 bitar

  • 100 g smör
  • 2 st Ă€gg
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen

Till servering

  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrĂ€dde
  • frukt eller bĂ€r

Gör sÄ hÀr

SÀtt ugnen pÄ 200°CSmÀlt smöret i kastrull, lÄt svalna nÄgot.Vispa ihop Àgg och socker (anvÀnd inte en elvisp).Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i Àggblandningnen.TillsÀtt det smÀlta smöret och blanda försiktigt ihop till en jÀmn smet och hÀll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar).GrÀdda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende pÄ hur kladdig/seg du vill ha den).Starta timerTa ut kladdkakan och lÄt svalna.Sikta florsocker över om sÄ önskas. Servera med vispad grÀdde, fÀrska jordgubbar eller annan valfri frukt till.