Jordgubbstårta

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl (à 60 g)
  • 1 dl potatismjöl (à 80 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • smör och mjöl till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.

Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.

Fyll och dekorera tårtbottnen som du själv önskar.

Jag använde mig av egen gjord vaniljkräm, grädde o h jordgubbar.