Vanliga Kanelbullar!

Vet inte om barnen uppskattar detta ännu mer här nere, kanske?

Fast det går alltid hem med vanliga kanelbullar!

Medans detta fatet tog slut så var plåt nr 2 i ugnen….😂

Överlycklig för att jag äntligen hittat jäst. NU äntligen kan jag baka på riktigt.

Det är en sak att baka till mig, lchf med Mandelmjöl, havremjöl och bakpulver osv.

Men när jag ska baka sådant som barnen vill ha och som de äter. Då behövs fluffet för att de ska gilla det.

Kanelsnurror

5 dl mjölk

50 gr jäst

1,5 msk mortlad kardemumma

1 dl strösocker

1 st ägg

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

150 gr rumsvarmt smör

12-15 dl vetemjöl (fyllning)

200 gr rumsvarmt smör

1,5 dl farinsocker

1 tsk vaniljpulver

3 msk mald kanel

200 gr mandelmassa

Sockerlag

1,5 dl strösocker

1,5 dl vatten

Gör så här

  1. 1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2. 2. Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. 3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. 4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.
  5. 5. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
  6. 6. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
  7. 7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. Gör nu sockerlagen.
  8. 8. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.