Raw chokladkaka med jornötsbotten och mandelkaka

Kommer bilder strax!!

Botten

  • 2 dl sötmandel
  • 8 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk kokosolja

Jordnötskola

  • 15 urkärnade färska dadlar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3/4 dl vatten
  • 2 msk osötat jordnötssmör
  • 1 dl grovhackade naturella jordnötter

Chokladmousse

  • 4 mogna avokador
  • 3 – 4 msk raw kakao
  • 3/4 dl agavesirap

Topping

  • 1/2 dl hackad raw mörk choklad
  • 1/2 dl hackade naturella jordnötter

Botten: Mixa alla ingredienser till en grov smet. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10-12 bitar), med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i botten på formen och ställ i kylen.Jordnötskola: Mixa dadlar, vaniljpulver, vatten och jordnötssmör till en jämn smet i en matberedare. Rör ner nötter. Bred ut i formen men spara ca 1 cm i kanten. Chokladmousse: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga ingredienser till en slät kräm. Bred ut i formen och ställ i kylen minst 2 timmar.