Ikväll blev det blomkål o broccoligratäng, grillad kyckling till de andra och räkor till mig. Picklad lök och vitkålssallad. Gott!
- 1 kg blomkål
- 500 g broccoli
- 1 purjolök
- 3 msk matfett
- 6 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skär blomkål, broccoli och purjolök i grova bitar.
Koka dem mjuka i saltat vatten några minuter. Låt vattnet rinna av från grönsakerna.
Lägg dem i en ugnssäker form.Smält matfettet i en kastrull och rör i vetemjölet.
Tillsätt mjölken under vispning och låt såsen koka ca 5 minuter.
Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten. Häll såsen över grönsakerna.
Sätt in formen mitt i ugnen och gratinera 5 – 10 minuter eller tills gratängen får lite färg.
Starta timerServera gratängen med skinka och bröd.