Kladdis
/
- 200 smör
- 5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 6 msk kakao
- 4 ägg
- riven kokos el ströbröd till formen
- smör, till formen
- Lätt som en plätt! Sätt ugnen på 185 grader.
- Jag brukar ställa in en kastrull med smöret medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen eller kör med flytande baksmör.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll i det smälta smöret.
- Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
- Smörj formen och bröa med kokos el ströbröd.
- In i ugnen i ca 20 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något.
- Låt svalna och frys in! Det är en av de bästa grejerna med den här kakan. Går utmärkt att göra i förväg. Eller som sagt, ha en kaka i frysen och gå och ta en lagom stor bit när du är sugen…
- Ta ut kakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.