ANNONS

Kladdis

/

Barnen älskar kladdkaka och jag skojar inte när jag säger att de äter det varannan dag. Själv fick jag maginfluensa som liten och åt det, vilket resulterade i att jag slutade äta det. Idag som vuxen äter man ju allt så jag kan trycka i mig en bit kladdis men det finns mycket annat jag hellre äter. Nog om det.

Detta är nog min favoritrecept.

Tips! Blanda i lite kokosflingor:))

El Espresso. Mumma:))

  • 200 smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 6 msk kakao
  • 4 ägg
  • riven kokos el ströbröd till formen
  • smör, till formen

  1. Lätt som en plätt! Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Jag brukar ställa in en kastrull med smöret medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen eller kör med flytande baksmör.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Häll i det smälta smöret.
  5. Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
  6. Smörj formen och bröa med kokos el ströbröd.
  7. In i ugnen i ca 20 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något.
  8. Låt svalna och frys in! Det är en av de bästa grejerna med den här kakan. Går utmärkt att göra i förväg. Eller som sagt, ha en kaka i frysen och gå och ta en lagom stor bit när du är sugen…
  9. Ta ut kakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.

4
81

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00