Mjuk chokladkaka
/
- 175 gram smör, rumsvarmt
- 4 st ägg
- 1 dl stevia strö, (lika sött som socker)
- 5 msk kakao, cirka
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,75 dl vispgrädde
- 2 tsk bakpulver
- 3 krm vaniljpulver
- 50 gram mörk choklad, sockerfri, grov hackad
Tillagning
- 1. Smält smöret.
- 2. Blanda alla torra ingredienser (inkl. grovhackad choklad)med äggulorna och blanda därefter med det smälta smöret.
- 3. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en riktikgt tjock konsistens.
- 4. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Häll i en bröad form med kokosflarn. Lägg lite mandelflarn i botten så de sedan hamnar på toppen…
- 5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir helt fast.
- 6. Servera gärna med vispad grädde!