ANNONS

Fläskpannkaka

/

Pannkaka

Tillbehör

Förberedelser

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.

Pannkaka

  • 1. Skär bort eventuellt svål från fläsket och skär fläsket i centimeterstora tärningar. Stek fläsktärningarna med olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta av stekpannan från spisen och ställ åt sidan.
  • 2. Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att du får en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken i skålen och vispa i äggen i smeten.
  • 3. Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg det stekta fläsket i formen och häll på pannkakssmeten, rör om med en slev så att fläskbitarna sprider ut sig i hela formen.
  • 4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills du fått en fin gyllenbrun yta på fläskpannkakan.

Tillbehör

  • 1. Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger och tillsätt en nypa salt.
  • 2. Om du vill kan du droppa lite olivolja på pannkakan. Servera med vitkål och lingonsylt.

2
77

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00