ANNONS

Frozen Cheesecake

/

4 ekologiska ägg

50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
Skal av 1 citron
200 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex
Färska hallon och blåbär till garnering

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) blanda med flytande smör och tryck ut och bred i formens botten. Sedan lägg i hela blandningen
  6. Frys kakan i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Ta ut 15 min innan servering.
  7. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.

Servera cheesecaken med hallon och blåbär.

8
126

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00