Våfflor

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Körde lite våfflor en dag efter våffeldagen. Perfekt mellis i skoldagen!

  1. Hej Charlotte! Du verkar vara en fena i köket. Har du något bra recept på ugnspannkaka? Helst en som inte sjunker ihop.
    Hälsn LL

      1. Tack så länge. Kanske någon här i kommentarsfältet som också har ett bra recept på ugnspannka.

  2. Lena skriver:

    Har bakat våfflorna, supergoda! Saknar din röst, kan du inte spela in någon sång från Åre? Kram💕

  3. Hej Charlotte!

    Delar ditt bakintresse och nu i dessa tider hinner man ju med lite mer. Till fredagsfika idag blir det kladdkaka med 2 msk starkt kaffe och 2 droppar pepparmyntolja i smeten för lite extra sting och vuxensmak.Tycker du är toppen och älskar att läsa din blogg faktiskt ännu mer när den är lite mer familjär och i verkliga livet och inte så glamorös (även om jag förstår att det också är en del av ditt verkliga liv).
    Mycket begränsningar för oss alla nu och kanske oro inför en oviss framtid men kanske kan vi också lära oss något av detta. Vi tvingas sakta ner vårt tempo och jag har precis som du familjen runt mig, god mat och hembakt på bordet och frisk luft utanför huset. Allt som verkligen betyder något och som uppskattas än mer nu.
    Ta hand om er och njut av en ledig, läxfri helg!
    Soliga vårhälsningar från Göteborg!

    1. Så är det….. livet går mycket saktare nu och speciellt här i Åre. Jag gillar det!♥️

  4. Pelle skriver:

    Du är väldigt duktig i köket. Inte många som är det idag, utan köper allt färdiglagat eller halvfabrikat.

    1. Kicki skriver:

      Det beror ju ofta på att man jobbar heltid .kommer hel sent. Far man tex .07.20 till jobbet och kommer hem 17.30 då ställ man sej inte och gör lång kok direkt

      1. Fattar hundra procent….. jag jobbar inte vanligt och speciellt inte i dessa tider…

      1. Mia skriver:

        Det gäller att planera & att lära sig också. Har alltid gjort det mesta från grunden då jag har barn med matallergiker + magsjukdom. Vi lagar alltid två maträtter samtidigt för att ha under veckan. Ser ingen mening med halvfabrikat förutom då man är sjuk & inte orkar… Men visst är det tufft med heltid men då är det bra att ha fryst in färdiga rätter.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..