Carbonara och pluggande!

Det är mycket pluggande med tre barn i olika åldrar. Herregud! Kul att uppdatera sig på allt, kanske mest inom matten och historian som jag glömt.

Känner mig som “mattant” och lärare, byter hattar och stressar runt.

Det är riktig vardag här. Ska bli skönt med helg…..😂🤪

Till lunch blev det Carbonara idag:))

  • 500g färsk spaghetti
  • 2paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 4ägg
  • 1dl vispgrädde
  • 2dl riven parmesanost
  • 1/2tsk salt
  • 2krm nymalen Tellicherry svartpeppar

Gör så här

Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.

Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.

Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.

Till servering: Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.