Muffins

100 gr Smör

6 ägg

4 dl strösocker

2 dl mjölk

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

Ingredienser:

Sätt ugnen på 225°.

Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt choklad eller bär. Klicka ut smeten i formarna.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 min för stora och ca 12 min för normalstora.

Låt muffinsen svalna. Sikta över lite florsocker strax före servering eller vispa grädde och klicka på. Garnera med bär.

 1. Hanna skriver:

  6 ägg!?På riktigt!?

 2. Malin skriver:

  På Instagram skrev du att du hade vaniljkräm i muffinsarna. Ser inte det i receptet. När tillsatte du det och “hur”? Satte du det i degen för att få den saftigare eller menar du att man kan ha vaniljkräm som tillbehör på sidan av? 😊

 3. Marie skriver:

  Fika är trevligt😊. Så roligt med handen😂. Man letar efter allt som får en att le just nu. Smått eller stort spelar ingen roll.

 4. Per skriver:

  Skickar information från folkhälsomyndigheten ang resor inom Sverige. Tänkte eftersom du inte verkar ha tagit del av den.

  Tänk efter om resan verkligen är nödvändig, alla behöver hjälpa till att dämpa spridningstakten av covid-19 i Sverige. Därför behöver alla också tänka igenom om planerade resor inom Sverige verkligen är nödvändiga att genomföra. Den som är sjuk ska inte resa alls.

  Det finns nu tydliga tecken på att covid-19 sprids i samhället, i synnerhet i storstadsregionerna. Inför ledigheter och under påsken är det därför viktigt att tänka igenom om planerade resor inom Sverige är nödvändiga att genomföra. Undvik helgresor och andra resor till storstäderna, fjällanläggningen eller till någon annan populär semesterort där många människor träffas på samma plats.

  Får vi en geografisk spridning över större delar av landet samtidigt, riskerar vi att hamna i ett läge där resurser inom exempelvis hälso- och sjukvården blir svåra att omfördela.

  Utöver den uppmaningen gäller de tidigare rekommendationerna:

  1. Vi har varit här nu ett tag och jo, resan var väldigt planerad och nödvändig för vår familj. Vi är friska och sprider där med ingen smitta. Men håller oss mesta dels hemma. Vi följer reglerna och jag har tagit del av dem.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..