Grövre T- kakor

Gör så här:
• 1. Häll mjölken över grynen och låt stå en stund. Värm blandningen plus sirap och smör till 37°.
• 2. Smula ner jästen och lös den i degvätskan. Häll på mjöl och salt. Blanda samman till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
• 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla (eller banka med handen) till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa 20-30 minuter.
• 4. Grädda i 225° i 10-15 minuter.

Ingredienser
1 paket jäst
10 dl fullkornsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl sirap
100 gram flytande smör
2,5 dl havregryn
5 dl mjölk

Img 6788.jpg
Img 8603.jpg
Img 8608.jpg
Img 8598.jpg
Img 8599.jpg
Img 8610.jpg
Img 8605.jpg

 

  1. Förstår inte hur du får tag i jäst??? I Lund har vi inte kunnat köpa jäst på 10 dagar. Varken färsk eller torr jäst

  2. Åsa skriver:

    Men det står ju där! Allra längst ner hittar ni exakta mått!

  3. Hittar inte mjölken i receptet, skall det vara 2 del mjölk istället för mjöl?
    Anette

  4. På min sida står ju receptet klart o tydligt, har bakat dom, mums va det

    1. Åsa skriver:

      Jag har inte heller nåt problem att se receptet!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..