ANNONS

Grövre T- kakor

/

Gör så här:
• 1. Häll mjölken över grynen och låt stå en stund. Värm blandningen plus sirap och smör till 37°.
• 2. Smula ner jästen och lös den i degvätskan. Häll på mjöl och salt. Blanda samman till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
• 3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma små bullar och kavla (eller banka med handen) till platta tekakor. Nagga med en gaffel, låt jäsa 20-30 minuter.
• 4. Grädda i 225° i 10-15 minuter.

Ingredienser
1 paket jäst
10 dl fullkornsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 dl sirap
100 gram flytande smör
2,5 dl havregryn
5 dl mjölk

Img 6788.jpg
Img 8603.jpg
Img 8608.jpg
Img 8598.jpg
Img 8599.jpg
Img 8610.jpg
Img 8605.jpg

27
144

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00