Tekakor🙌🏻

Finns det något bättre?

Hembakat och nybakat…

Dessutom fluffiga tekakor!

Blir lycklig av sådant, just nu känns det extra viktigt!!

  • 1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm vätskan till fingervarmt, ca 37 grader.
  • 2. Smula sönder jästen i en stor bunke och häll i lite av den fingervarma vätskan. Rör tills jästen har löst sig. 
  • 3. Tillsätt resten av vätskan, honungen och saltet.
  • 4. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i 5 min.
  • 5. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 30 min.
  • 6. Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram tre plåtar med bakplåtspapper.
  • 7. Dela degen i 15 lika stora delar. Forma till runda bullar och klappa ut dem till platta kakor – ca 12 cm i diameter.
  • 8. Lägg fem kakor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i 5-10 min.
  • 9. Grädda tekakorna i omgångar i mitten av ugnen, ca 6-7 min, eller tills bröden fått fin färg. Ta ut bröden och låt de svalna på ett ugnsgaller.
  • 10. Servera tekakorna med smör och ost. Ät och njut!

  1. Tack, Charlotte för ett superbra recept. 👍 Har bakat dessa och kommer göra det många gånger till. Såå goda. 👍. Mvh Lotte.

  2. Bakade en sats igår, så goda👍🙌

  3. Dom är så goda. Och degen är lätt bakad. Ett väldigt bra recept.

  4. Malin skriver:

    250gr, kör du då på ”vanlig” över-/undervärme eller varmluft?

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..