Folktomt….

Idag tog vi tre åk i backen utanför oss. Helt folktomt….kolla på min instastory…

Eftersom vi är själva så passade vi på att låta Alvin ta sin premiärtur på skidor. Passade bra eftersom det normal är lite oroligt med en liten krabat och en massa skidåkare.

Fint väder och vi försöker njuta även om det ligger en konstig känsla över hela berget.

Tomt och öde. Ledsamt. Oro. Men självklart superskönt och bra att det inte är invaderat här.

Att låta barnen gå ut och rensa skallen mellan allt pluggande känns välbehövligt. Man blir helt knäpp annars. Psykiskt är detta enormt påfrestande för oss alla och vi kämpar väl alla med att hantera det på bästa sätt.

Så länge vi inte träffar andra människor och risken för att smittas eller smitta vidare så är det ju fritt fram att andas frisk luft.

Det finns inget utegångsförbud än så länge och vi rekommenderas att inte åka till hotell eller gå ut bland folk på restauranger.

Vi väljer att bo hemma i Åre och äta mat hemma, Take away. Hemkörning, matleveranser o div. Vi försöker oxå hjälpa till så mycket det går så inte de som bedriver sina verksamheter här ska gå omkull..

Men vi är trots allt helt avskärmade.

Men det är lättare att vara det här. I Sthlm var det svårare då ungdomarna har svårt att förstå allvaret och vill ut och “ränna”. Här kan de inte göra det.

 1. Hej! Vi ses kanske i Åre till påsklovet fast vårt lov börjar efter påskhelgen så då är det nog lugnare efter att de flesta stockholmare åkt hem!

 2. Vill att den här mardrömmen tar slut nu, men den började bara igår när jag blev uppsagd tillsammans med alla mina andra kollegor. Det är en sån oerhört otrygg framtid. Reser vi oss när sista man fått viruset? Hoppas.

 3. Helen skriver:

  Har också flytt till stugan i Årefjällen. Så skönt att slänga ut ungdomarna på lunchrasten! Och skolan slutar tidigare än liftarna stänger så vi hinner köra en stund tillsammans.

  Som lärare kan jag säga att jag drunknar i uppgifter … Dessutom blir det i princip 1-1 hjälp då möjligheten finns :)

 4. Går de äldre killarna fortfarande i skolan? Bor de hemma med dina föräldrar? Eller är de med er i Åre?

 5. .

  Tack för att du bjöd på filmen när lilleman åkte skidor i dag.
  Tittade flera gånger och skrattade så mycket åt honom. Inte alls på något dumt sätt, bara så jättesött när han guppade upp och ner.
  Tack för den glädjen 🌹

  Ha en fortsatt fin tid i ert hem i Åre

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..