Vaccinera sig?

Idag har hela familjen vaccinerat sig mot Lunginflammation. Något ni tänker göra??

Barn födda 2009 o senare har redan skydd i sitt vaccinationsprogram.

Jag vet att det finns mängder av virus och att man KAN få lunginflammation trots detta vaccin….men! Det känns ändå bättre än att inte ha något alls.

Över 65 år rekommenderas det 5-åriga vaccinet som är något bredare.

Vi andra får ta det livslånga.

Några vilda kommentarer här under… vår familj kommer självklart inte åka till Thailand på en semester som det ser ut just nu men har ändå tankar på att sätta mig i vår lilla bergsby i Spanien där man inte träffar några andra människor…. man kan köra bil dit och slippa flyga..

Jag tror att vi liksom de flesta tar en dag i sänder och så får vi se vart det barkar. Det viktigaste är att alla tar ansvar, iNTE utsätter andra för en massa bakterier utan faktiskt försöker hålla sig ifrån stora samlingar.

Jag har ställt in två konserter denna v.

 1. Var det Prevenar 13 ni tog❤️?

 2. Hej charlotte🤗 märker i kommentarerna att folk är lite stressade, helt rätt att ni gör d som känns bra för er, känner att jag oxå skulle kunna tänka mig att vaccinera mig för ev förebyggande syfte, tack för den infon, synd att folk här sned vrider d hela… rädda om varandra nu o stöd o kärlek o medmänsklighet t alla i detta oros tecknet vi lever i… kram🥰

 3. Istället för att fly till sin bergsby, finns det kanske saker man kan hjälpa till med i samhället i denna kris? Speciellt om man har ekonomisk möjlighet.
  Själv arbetar jag i vården och kan inte gömma mig någonstans. Och jag skulle inte heller ha samvete att göra det. Finns massor att göra för sina medmänniskor just nu.

  1. Vi kommer inte åka till Spanien. Gränsen är stängd. Barnen går i skolan.

 4. Linn skriver:

  Hej Charlotte! Behövde inte de minsta grabbarna vaccineras igen? Tänkte eftersom du skrev att det ingick i deras vaccinationsprogram. Funderade ifall jag måste ta nytt på mina tjejer:) tacksam för svar. Ha en underbar dag

  1. Precis. Adrian ingick det i han 3, 6 och 12 månaders program. Han är därmed fullvaccinerad o lunginflammation ingår där.
   Adrian har oxå redan skydd.

 5. Jag visste inte ens att man gav den till barn. Men alla väljer ju själv.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..